Nieuwe werkgroep Week van de Psychiatrie zoekt meer leden

Facebooktwitterlinkedinmail

23 juni 2017 – Goed nieuws! Er is een nieuwe landelijke werkgroep Week van de Psychiatrie. Na een eerste kennismaking op 13 juni komt de werkgroep op 18 juli weer bij elkaar. De werkgroep bestaat inmiddels uit 5 leden. Zij hebben een ervaringsachtergrond en/of werken in de psychiatrie. De werkgroep zou zich graag versterken. En hoopt dat je na het lezen van dit bericht wilt meedoen.Week van de Psychiatrie

Volgens traditie is in de laatste week van maart de Week van de Psychiatrie. Een landelijke werkgroep zorgt voor een thema en de organisatie van de Breingeindag. De Breingeindag is de landelijke opening van de week. Door het hele land organiseren mensen rondom het thema activiteiten. In 2016 heeft de toenmalige landelijke werkgroep zich opgeheven. Daardoor was er in 2017 geen landelijk thema en geen Breingeindag. Ondanks de afwezigheid van een thema, hebben veel mensen de handschoen opgepakt en lokaal activiteiten georganiseerd in de geest van de Week van de Psychiatrie. Op sommige plekken is zelfs een hele week georganiseerd. LOC is gevraagd een nieuwe werkgroep in het leven te roepen. Na een oproep in onze nieuwsbrief hebben we genoeg reacties ontvangen om een nieuwe werkgroep op te richten. Een eerste ontmoeting heeft op 13 juni plaatsgevonden.

Wilt u meer weten over de ontstaansgeschiedenis van de week en wat er tijdens vorige weken is georganiseerd? Kijk dan op de website van de Week van de Psychiatrie: www.weekvandepsychiatrie.nl.

Landelijke werkgroep en werkwijze

De werkgroep komt op 18 juli in de avond in Utrecht weer bij elkaar om na te denken over een thema voor de week in 2018. De week zal plaatsvinden van 26 tot en met 30 maart. Tegelijkertijd maken we afspraken over hoe we de Breingeindag gaan organiseren, de communicatie rondom de week gaan verzorgen en welke andere taken we gaan oppakken. De werkgroep bestaat uit mensen met een ervaringsachtergrond en mensen die werkzaam zijn in de psychiatrie. Zij bepalen inhoud en richting van de week, LOC ondersteunt hen daarbij.

Meedoen?

Zoals gezegd, de werkgroep zou zich graag uitbreiden met nog een paar leden. Als je dit leest en wilt meedoen, stuur dan een berichtje naar Joep Bartholomeus, coördinator van LOC (j.bartholomeus@loc.nl). Houd er rekening mee dat de eerstvolgende bijeenkomst op 18 juli is en het fijn zou zijn als je gelijk kan aansluiten.

Bron: loc.nl

Dit bericht is 2982 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail