Nieuwe podcastreeks – Aan het werk met ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

4 juni 2024 – Vanaf vandaag is de podcastreeks ‘Aan het Werk met ADHD’ te beluisteren. In deze nieuwe reeks buigen ervaringsdeskundigen en experts zich met elkaar over de vraag hoe (jong) volwassenen met ADHD hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Host Frans Visee bespreekt thema’s waar mensen met ADHD tegenaan lopen op zoek naar een passende baan of binnen de huidige werkomgeving. Samen met het MKB, werkgevers, (job) coaches, specialisten, behandelaars en arbeidsbemiddelaars wordt er gekeken naar mogelijkheden om met elkaar barrières te slechten, de arbeidsmarkt te verruimen en de arbeidskansen én -vreugde te vergroten.

Frans Visee is voorzitter van de Raad van Toezicht van Klimkoord, een gespecialiseerde zorgorganisatie gericht op ADHD en autisme, tevens lid van het ADHD-netwerk en ervaren podcast host. Hij vertelt: “Er mag, of beter gezegd er moet meer aandacht komen voor ADHD op de werkvloer. Iemand met ADHD ervaart een werkdag heel anders dan iemand zonder ADHD. Het is bijvoorbeeld een stuk vermoeiender om lang te vergaderen. Of om de hele dag te werken in een omgeving vól prikkels. Niet bepaald een situatie waarin je het beste uit jezelf kunt halen. ADHD’ers veranderen dan ook relatief vaker van baan en werken vaak onder hun niveau. Terwijl ze juist over unieke talenten beschikken die zeer waardevol zijn voor een organisatie.”

Jacco Vonhof trapt eerste Podcast af
Eén van de gasten in de eerste aflevering is Jacco Vonhof, voorzitter van belangenorganisatie midden- en klein bedrijf MKB Nederland. Hij staat stil bij de vooroordelen én de bedenkingen van veel werkgevers over ADHD én de maatschappelijke en persoonlijke kosten.

Jacco geeft aan: “Het is belangrijk dat er bewustwording en erkenning plaatsvindt van het feit dat een werknemer met ADHD echt iets anders nodig heeft op de werkvloer. Als je je daar als werkgever van bewust bent en weet welke aanpassingen mogelijk zijn om iemand wél in zijn kracht te zetten, kan dat ongelofelijk veel opleveren. Voor beide kanten.”

Ook komt ervaringsdeskundige Johan aan het woord. Hij vertelt over zijn ADHD-ontdekking na vele hoogtepunten en diepe dalen. Organisatiepsycholoog en loopbaanbegeleider, Karel Jan Schoutens ziet kansen voor neurodivergente mensen op de huidige arbeidsmarkt.

Aan het Werk met ADHD
De gasten zijn allemaal ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van ADHD. Samen gaan ze elke aflevering op zoek naar antwoorden, tips en gerichte adviezen,zowel voor werkgevers als voor de werknemer met ADHD.

Beluister nu de eerste afleveringen van ‘Aan het Werk met ADHD’ via adhdgids.nl en de toonaangevende podcastkanalen. Elke twee weken schuiven nieuwe gasten aan die de luisteraars van nieuwe inzichten voorzien. De Podcastreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Medice B.V.  – The Health Family

Over Medice B.V.

Medice is onderdeel van één van de meest succesvolle, dynamische farmaceutische familiebedrijven in Duitsland. In Nederland heeft Medice een sterke focus op de behandeling van ADHD. Met de producten en diensten willen we een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en kwaliteit van leven van kinderen en volwassenen. Met educatie en informatie werken we samen met zorgverleners, om nieuwe inzichten en oplossingen toe te passen in de praktijk.

Bron: persbericht

Dit bericht is 661 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail