Nieuw plan van aanpak mentale gezondheid Amsterdammers

Facebooktwitterlinkedinmail

3 juli 2023 – De nieuwste aflevering van de podcastserie Amsterdam Wereldstad van het Parool ging over waarom Amsterdam een voedingsbodem is voor mentale problemen. In een nieuwe aanpak daarvan bundelen we de krachten om Amsterdammers veerkrachtiger te maken.

Juul van Hoof, programmamanager Thrive Amsterdam mentaal gezond, bespreekt in de podcast de meest recente onderzoekcijfers, de mogelijke oorzaken en oplossingen voor dit groeiende probleem.

“Met name jongeren en jongvolwassenen ervaren een toenemende druk. Moeilijke perioden horen bij het leven, maar we zien dat de druk op deze groep echt groter is geworden. Het wonen in een grote stad als Amsterdam heeft voor- en nadelen. Anonimiteit kan vrijheid geven om jezelf te ontwikkelen maar het kan ook betekenen dat je lastiger mensen vindt bij wie je jezelf kunt zijn”.

Aanpak mentale gezondheid Amsterdammers
Thrive richt zich niet alleen op jongeren en jongvolwassenen, maar op alle inwoners van de stad. Het doel is de mentale gezondheid van Amsterdammers te bevorderen en de veerkracht van de stad te vergroten. Er is een nieuw vierjarig plan van aanpak (PDF, 12 MB) dat op instemming van de gemeenteraad kon rekenen.

Succes door het bundelen van krachten
Het plan van aanpak beschrijft hoe we stadsbreed, in de buurt, in het onderwijs en in de werkomgeving kunnen werken aan het voorkomen van mentale klachten. Ook willen we bereiken dat mensen begrijpen dat het normaal is om soms mentale klachten te hebben.

“Met het nieuwe vierjarige plan van Thrive Amsterdam Mentaal Gezond willen we de krachten bundelen met verschillende belanghebbenden, zodat we als stad veerkrachtiger kunnen worden en mensen de steun kunnen bieden die ze nodig hebben.”

Bron: ggd.amsterdam.nl

Dit bericht is 696 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail