Nederlandse Vereniging Autisme lanceert Kennisplatform Autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

30 maart 2021 – Vandaag – tijdens de Autismeweek 2021 – lanceert de NVA het nieuwe NVA Autisme Kennisplatform. In dit platform werkt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) samen met belangrijke Nederlandse kennispartners op het gebied van autisme. Uiteindelijk wil de NVA dé plek worden waar (wetenschappelijke) kennis over autisme is te vinden voor een groot publiek.

Het NVA Autisme Kennisplatform is onderdeel van het AutismeFonds. Dit fonds is verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Doel van het AutismeFonds is de inclusie van mensen met autisme te bevorderen.

Andere partijen die deel uitmaken van het NVA Autisme Kennisplatform zijn:

WerkWeb-Autisme

WerkWeb-Autisme bundelt wetenschappelijke- én praktijkkennis op het gebied van autisme & werk. De website bevat onder meer een handige tool op het gebied van werk en studie voor mensen met autisme vanaf 15 jaar.

Autisme Jonge Kind

Autisme Jonge Kind (AJK) bevordert vroeg-signalering en zorg op maat aan jonge kinderen met (een vermoeden van) autisme en hun ouders.

Nederlands Autisme Register

Het Nederlands Autisme Register (NAR) is een unieke database met gegevens over autisme. Doel van het register is om de levens van mensen met autisme te verbeteren.

Sensatie van een goed leven/Sensonate

Sensatie van een Goed Leven betreft een aanpak voor het (h)erkennen en positief beïnvloeden van de prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking.

Academische Werkplaats Autisme

De Academische Werkplaats Autisme (AWA) heeft als doel kennis uit de wetenschap beter door te laten stromen naar de praktijk.

In de gezamenlijke intentieverklaring staat onder meer dat deze partijen zich samen zullen inzetten voor ‘kennisontwikkeling en kennisuitwisseling’ op het gebied van autisme. Alle kennis zal worden gebundeld bij de NVA. De vereniging wil dé plek worden waar (wetenschappelijke) kennis over autisme is te vinden voor een groot publiek.

Partijen die nog geen deel uitmaken van het NVA Autisme Kennisplatform, worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich ook aan te sluiten.

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 1657 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail