Toename GGZ onlinetherapie in 2015

Facebooktwitterlinkedinmail

e-health

30 december 2015- Het aantal Nederlanders dat bij depressie, angststoornissen of stemmingswisselingen gebruik maakt van onlinetherapie groeit. Dit jaar is het aantal patiënten met 85.000 gegroeid. Dat meldt het AD.

In 2015 maakten 285.000 Nederlanders gebruik van de twee in 2008 opgerichte marktleiders in digitale therapie, het Amsterdamse Minddistrict en het Utrechtse IPPZ. Dat is een groei van 42,5 procent, blijkt uit cijfers van de twee marktleiders die het AD heeft opgevraagd.

Volgens IPPZ-oprichter Joris Molenaar moesten mensen vaak weken wachten op een eerste gesprek. “Vijf jaar geleden werd ik nog uitgelachen als ik zei dat onlinetherapie de toekomst had. Nu sluiten wij per maand gemiddeld 20 procent nieuwe gebruikers aan. In 2014 was dat 14 procent per maand.”

Risico’s

Maar de hoogleraar van eMental-Health van de VU Amsterdam, Heleen Riper, waarschuwt voor de risico’s. “We weten nog veel te weinig over de effectiviteit.” Niet eerder nam het aantal klanten van de twee in 2008 opgerichte marktleiders, het Amsterdamse Minddistrict en het Utrechtse IPPZ, zo massaal toe.

Bron: nu.nl 

Dit bericht is 2923 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail