Medewerkers GGNet slaan alarm over tekort bedden acute psychiatrie

Facebooktwitterlinkedinmail

23 augustus 2019 – Door een gebrek aan bedden en personeelstekort dreigt er een noodsituatie te ontstaan bij ggz-organisaties. Voor mensen met acute psychiatrische problematiek is er onvoldoende opvang. Medewerkers van de Gelderse zorginstelling GGNet slaan alarm en zijn naar de krant gestapt, zo meldt de Gelderlander.

Het onderzoeksbureau KPMG publiceerde een rapport over de ‘zorgwekkende’ stand van zaken binnen de GGZ. Instellingen hebben een chronisch personeelstekort. Er staan bijna 90.000 mensen op de wachtlijst van de Nederlandse GGZ-instellingen.

Het duurt soms maanden voordat mensen met psychiatrische problemen een intakegesprek kunnen krijgen . Er is grote werkdruk, mede daardoor is er veel uitval onder personeel, er zijn financiële problemen en een tekort aan opnamebedden.

Terwijl het rapport van KPMG zich richtte op de gevolgen voor de organisaties maken de medewerkers van GGnet zich zorgen over de cliënten. Volgens hen is de GGZ ziek en is het meest urgente symptoom het gebrek aan bedden voor acute crisissituaties,

Bestuurder Huijser van GGnet deelt de zorgen van de medewerkers over de financiën en personeelstekorten maar dat GGNet te weinig bedden zou hebben om mensen die acuut psychiatrische hulp nodig hebben op te kunnen nemen ontkent hij.

Bron : de gelderlander.nl

Dit bericht is 5532 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail