Masterclass én twee gratis webinars van Scott Sells, bekend van het Family Systems Trauma model

Facebooktwitterlinkedinmail

5 mei 2023 – Scott Sells is systeemtherapeut, professor van sociaal werk op Savannah State University en universitair hoofddocent bij UNLV in Las Vegas. In samenwerking met de RINO Groep verzorgt hij een masterclass en twee gratis webinars.

Masterclass trauma en systeemtherapie: Treating the traumatized child
Een trauma bij familieleden heeft vaak invloed op alle relaties in de familie. Deze relaties zijn vaak niet betrokken bij de behandeling. In deze 3-daagse masterclass leert Scott Sells je met het Family Systems Trauma model een structureel-strategische gezinsbehandeling van het getraumatiseerde kind. De individuele behandeling wordt ingebed in gezinstherapie die gezinsrelaties herstelt. De masterclass is eerder met een 8,8 beoordeeld.

De veelheid aan artikelen en therapeutische literatuur van het afgelopen decennium weerspiegelt de belangstelling voor het onderwerp trauma. Met name is er veel geschreven over de neurobiologie van trauma en diverse behandelingsbenaderingen. Traumabehandeling is voor het grootste deel een individuele therapie met beperkte tot geen actieve familieparticipatie vanuit een systeemtheorie-perspectief. Te vaak wordt er bij getraumatiseerde kinderen, adolescenten en volwassenen afgezien van hun bredere ondersteuningssysteem van ouders, uitgebreide familie, vrienden of directe hulpmiddelen vanuit hun omgeving. Door je huidige traumabehandeling te integreren met systeemtherapie help je het kind en de jongvolwassene daadwerkelijk verder. Scott Sells laat met het FST model zien hoe je dit stapsgewijs zelf kan toepassen. Het uitgangspunt van de masterclass is het meest recente boek van Scott Sells ‘Treating the traumatized child’. Het is aan te raden dit boek vooraf door te nemen. Hij laat zien hoe het werkt en je krijgt tools mee die je direct kunt toepassen.

Tijdens de masterclass is Engels de voertaal.

Meer weten of aanmelden >>>


 

Free webinar: ‘Technology addiction’
Are you a professional and/or a parent who wants to know why technology addiction of our kids has exploded post COVID, leading to family trauma, and how to stop it? In that case, don’t miss our free webinar on September 7th!

Meer weten of aanmelden >>>


 

Free webinar: ‘Explosive kids, explosive parents: Family Trauma Solutions’
Are you a mental health professional working with traumatized families? In that case, don’t miss our free webinar on June 15th!

Meer weten of aanmelden >>>

Bron: persbericht

Dit bericht is 996 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail