Luistertip: de podcastserie ‘Veroordeeld tot zorg’

Facebooktwitterlinkedinmail

4 november 2021 – De wereld van de forensische zorg roept in de samenleving emoties en vragen op. Daarom geeft Forensisch Psychiatrsche Kliniek De Woenselse Poort graag een kijkje achter de muren. In de podcastserie ‘Veroordeeld tot zorg’ maakt de luisteraar kennis met de wereld van De WoenselsePoort. Gestart vanuit eigen nieuwsgierigheid praat Doortje Cornelissen met onder meer cliënten, behandelaren en een ervaringsdeskundige.

Voor velen is de kliniek een geheimzinnige plek. Soms wordt het gevangenis genoemd, of tbs-kliniek. Maar dat is het niet. De Woenselse Poort biedt geestelijke gezondheidzorg aan mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd én een psychische stoornis hebben. Wat voor mensen zitten daar? Hoe worden zij behandeld? En hoe ziet terugkeer naar de samenleving eruit?

Anthony werd veroordeeld voor poging tot brandstichting en werkte in het begin niet mee aan zijn behandeling. Dominique heeft jarenlang in de gevangenis gezeten en was naar eigen zeggen “crimineel, onbereikbaar en koud”. Allebei vertellen ze over hun behandeling en blikken ze vooruit op hun leven na De Woenselse Poort. Ook krijgt de luisteraar meer inzicht in de behandelvormen en de aanpak van verlof.

Wekelijks komt er een nieuwe aflevering online. In totaal zijn er vijf afleveringen.

De podcast is te beluisteren via Spotify. KLIK HIERhttps://open.spotify.com/show/46wHTXnLSwF0wRoLm15q9Q .

Bron: persbericht

Dit bericht is 2066 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail