Logeerhuizen voor kinderen met autisme lijken gered

Facebooktwitterlinkedinmail

leo kannerhuis

18 november 2015 – De voorgenomen sluiting van de vijf logeerhuizen van het Dr Leo Kannerhuis lijkt van de baan. Staatssecretaris Van Rijn maakt zich hard om een potje met geld te vinden om de logeerhuizen open te houden, zo meldt omroep gelderland.

Vorige week ontstond onrust onder de ouders van kinderen die gebruik maken van de logeerhuizen. Dat zijn kinderen met een autistische stoornis. Door eens in de zoveel tijd een weekeind of een vakantie gebruik te maken van de logeerhuizen kunnen families op adem komen en zelf voor hun autistisch kind blijven zorgen.

Landelijke financiering

Staatssecretaris van Rijn probeert de financiering nu landelijk te regelen via de Vereniging van Nederlandse gemeenten. Van Rijn doet dit omdat het gaat om ongeveer 150 kinderen die over het hele land zijn verspreid en het daarom moeilijk is om inkoop per gemeente te doen.

Staatssecretaris van Rijn zegt daarover in de beantwoording van vragen van het CDA Tweede Kamerlid Mona Keijzer: ‘Gezien de landelijke spreiding van de cliënten van deze logeerhuizen, het beperkte aantal plaatsen en het gespecialiseerde karakter ligt het voor de hand om ook deze gespecialiseerde logeerhuizen via het landelijk inkooparrangement in te kopen.’

Opgelucht en blij

Marjolijn Eltink uit Nijmegen is opgelucht dat haar zoon Daan straks mogelijk weer gebruik kan maken van de logeerhuizen. Vorige week vertelde ze aan Omroep Gelderland wat de gevolgen voor haar gezin zijn als de logeerhuizen dicht gaan. ‘Ik ben ontzettend opgelucht en blij, dat de staatssecretaris dit probleem heeft onderkend.’

Bron en reportage: omroepgelderland.nl

Dit bericht is 2402 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail