Leertraject: ervaringsdeskundigheid in je gemeente benutten

Facebooktwitterlinkedinmail

8 juni 2021 – Veel gemeenten willen anno 2021 samenwerken met ervaringsdeskundigen. Maar hoe geef je de individuele inbreng van mensen met ervaringskennis effectief een plek? Movisie, NJi en Cliëntenbelang Noord-Holland organiseren hierover een leertraject voor maximaal vijf gemeenten in Noord-Holland. De eerste sessie is op 1 juli.

Tijdens het leertraject helpen de organisaties gemeenten op weg met het inzetten en benutten van ervaringskennis en -deskundigheid. Gemeenten bepalen zelf met welk inhoudelijk thema/vraagstuk ze aan de slag willen en welke belemmeringen ze willen tegengaan.

Aanpak

Het leertraject is beschikbaar voor maximaal vijf gemeenten in Noord-Holland. Aan de hand van een werktool ontwikkelen ze een visie op het inzetten en benutten van ervaringskennis als gemeente.

Aan de orde komen vragen als: waarom ervaringskennis inzetten? Wat wil je van inwoners weten? Welke onderwerpen zijn van belang? Hoe betrek je inwoners en cliënten met ervaringskennis? Welke veranderingen zijn wenselijk en hoe kun je evalueren en terugkoppelen?

Praktische informatie

Het leertraject start nog komende zomer. De eerste sessie vindt online plaats op donderdag 1 juli (13.00 – 14.30 uur). De sessies duren 1,5 tot 2 uur. De verwachting is dat overige sessies na de zomer offline kunnen plaatsvinden.

Wat we van jou verwachten

We verwachten dat je bij alle sessies aanwezig bent. Ook is het de bedoeling dat je gaandeweg het traject ook daadwerkelijk actie onderneemt om met ervaringsdeskundigen aan de slag te gaan.

Meedoen?

Gemeenten die willen meedoen, moeten zich vóór 25 juni aanmelden. Stuur een e-mail naar r.fiere@clientenbelang.nl.

Dit bericht is 1813 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail