Last Man Standing@home 3 juli 2021 I 12.00 – 15.00 uur Doe mee!

Facebooktwitterlinkedinmail

2 mei 2021 – Last Man Standing@home is een uniek evenement waarbij je – tegelijk met honderden anderen – 3 uur lang op een verhoging gaat stáán. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. Dat is nú harder nodig dan ooit!

Je kunt in je eigen omgeving (huis, tuin, park in de buurt, sportveld, straat etc.) gaan staan op een krukje, bankje of boomstronk. Of een paal natuurlijk, zolang het maar veilig is. Ook deze editie staan we (vanwege de omstandigheden) niet met alle deelnemers bij elkaar, maar iedereen verspreid door het héle land.

Vorig jaar waren er ruim 500 deelnemers die meededen aan Last Man Standing@home en voor deze 5e editie mikken we op 750 mensen die meedoen… Dus als je nog vrienden collega’s, familie, buren of huisdieren hebt die ook mee willen doen: nodig ze uit!

Waarom meedoen?
Het zijn moeilijke tijden die extra ingrijpend zijn voor jongeren die psychisch al kwetsbaar zijn. Scholen zijn dicht, bijbaantjes of stages gaan niet door en opeens zit je thuis. Psychische hulp is minder of zelfs helemaal niet meer toegankelijk. Jongeren voelen zich meer eenzaam, angstiger, hebben meer last van depressie of slapen slechter. Juist NU is aandacht, hulp en ondersteuning dus echt heel hard nodig.

Door mee te doen maak je een statement, met je eigen verhaal en reden. Om te vechten voor betere zorg, om psychische problemen bespreekbaar te maken, om voor jezelf of voor een ander op te komen en om (letterlijk en figuurlijk) te gaan stáán voor het ideaal van een goede psychische gezondheid voor iedereen.

Waar worden de donaties aan besteed?
Jaarlijks overlijden er ruim 1.900 mensen aan zelfdoding en het is zorgwekkend om te zien dat dit aantal onder jongeren de afgelopen jaren stijgt. Het probleem zit ‘m vaak in het niet (durven) praten over wat er in je hoofd omgaat, schaamte, taboe… Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft daar niet over te praten.

Met Last Man Standing halen we geld op en steunen we projecten zoals de MIND Young Academy en de MIND Young Studio, die gericht zijn op voorlichting, preventie en ondersteuning ten behoeve van kwetsbare jongeren.

Doe nu mee! >>

Klik op bovendstaande inschrijfbutton om je eigen actiepagina aan te maken. Beschrijf jouw motivatie om mee te doen en voeg je eigen beeldmateriaal toe… Hoe persoonlijker jouw motivatie en plaatjes, hoe meer mensen je zult aanspreken met jouw actie en overtuigen om te doneren!

Je kunt ook kiezen om een team te starten samen met je vrienden, collega’s of familie. Jouw pagina kun je vervolgens online delen om jouw mooie actie te promoten en zo geld op te halen voor MIND.

Organiseer je eigen lokale mini event!
Omdat we nog steeds te maken hebben met het coronavirus kan deze editie van Last Man Standing helaas niet in z’n originele opzet – met honderden mensen bij elkaar – plaatsvinden. Daarom nodigen we iedereen uit om in de eigen omgeving mee te doen.

>Mocht je het leuk vinden, dan kun je natuurlijk wel je eigen lokale mini Last Man Standing organiseren, waarbij je samen met een paar andere mensen kunt gaan staan. Dan sta je er letterlijk niet alleen voor! Zorg daarbij wel voor elkaars veiligheid en houd je aan de geldende corona regels.

Livestream op de dag zelf
Op zaterdag 3 juli zijn we met z’n allen via een livestream tussen 12.00 en 15.00 uur online met elkaar verbonden, waardoor we tóch een beetje met z’n allen samen staan. Net als bij de vorige edities houden we de stemming er in met o.a. BN’ers, muziek, entertainment en interviews.

Nu aanmelden om mee te doen met Last Man Standing@home!>>

Meer info

Aftermovie
Hieronder zie je aftermovie van de afgelopen editie. Uiteraard is het anders met de @home-versie dan op locatie. Maar via de livestream zijn we met elkaar verbonden en staan we tóch een beetje samen. Net als altijd houden we de stemming er in met o.a. BN’ers, muziek, entertainment en interviews!

Bron: lastmanstanding.doemeemetmind.nl 

Dit bericht is 1801 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail