Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Ixta Noa Zutphen

Facebooktwitterlinkedinmail

13 april 2022 – Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 12 april in Zutphen een werkbezoek gebracht aan Ixta Noa, winnaar van het Grote Appeltje van Oranje 2021 van het Oranje Fonds. Ixta Noa kreeg de prijs voor de vernieuwende manier van ondersteuning van mensen met psychische klachten door ervaringsdeskundigen. 

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2021 was Mentale Kracht. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Koningin Máxima sprak met onze directeur-bestuurder en met vertegenwoordigers van een aantal samenwerkingspartners over het ontstaan van Ixta Noa, over de activiteiten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en over de plannen en uitdagingen voor de toekomst. Tijdens het werkbezoek sprak Koningin Máxima met onze vrijwilligers en deelnemers over hun ervaringen bij Ixta Noa en wat de activiteiten voor hen betekenen.

Het werkbezoek werd afgesloten met een gesprek met een aantal medewerkers van Ixta Noa. Zij hebben toelichting gegeven op hun traject van deelnemer naar medewerker en verteld over hun inzet om deelnemers stappen te laten zetten op weg naar herstel.

Bron: ixatnoa.nl

Dit bericht is 1534 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail