Kiezen in de GGZ wordt gemakkelijker

Facebooktwitterlinkedinmail

22 december 2016 – Het Landelijk Platform GGz gaat een keuzewebsite voor de ggz ontwikkelen. De site wordt gemaakt voor cliënten, hun naasten, huisartsen/POH-GGZ, andere verwijzers en zorgbemiddelaars. Doel is mensen te helpen met het vinden van informatie over hun aandoening, mogelijke behandelingen, behandellocaties, ervaringen met zorg, vergoedingen en wachttijden. Tevens is het doel om ‘samen beslissen’ te ondersteunen.

Het LPGGz zit in de lead en gaat zo veel mogelijk openbaar beschikbare keuze- en kwaliteitsinformatie bundelen en begrijpelijk aanbieden. Om dit voor elkaar te krijgen werken we intensief samen met toekomstige gebruikers van de site en de veldpartijen in de GGZ. Belangrijke bronnen worden de veldpartijen zelf, de kwaliteitsstandaarden van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ en openbare bronnen bij het Zorginstituut Nederland (SBG data, kwaliteitsstatuut) en Vektis.

De subsidie voor dit project is toegekend door het Zorginstituut Nederland in het kader van het Jaar van de Transparantie 2016: Samen beslissen. De website is ook onderdeel van de Agenda Gepast Gebruik en Transparantie. De looptijd van het project is 2 jaar, tot eind 2018.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3237 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail