Jongeren met autisme halen rijbewijs dankzij project START

Facebooktwitterlinkedinmail

rijbewijs

27 januari 2016 – In Renkum (regio Arnhem) is het project START! ‘Leren autorijden met autisme tijdens de vakopleiding’ van start gegaan. Het doel van het project is het geven van voorlichting over autisme op de werkvloer en in het onderwijs en de rol van een rijbewijs.

De impact van het behalen van een rijbewijs voor jongeren met autisme is groot. Het vergroot niet alleen hun zelfredzaamheid, maar ook de kans op een baan. Door het specifieke netwerk waar het project mee samenwerkt worden deze jongeren in hun levensloop minder afhandelijk van zorg en/of een uitkering.

Het project draagt bij aan een grotere bewustwording dat iedereen mee kan doen in onze samenleving en een positievere beeldvorming over de doelgroep, waardoor integratie en participatie van de doelgroep verbeterd wordt. Tijdens het project zal ook onderzoek worden gedaan naar bijvoorbeeld factoren die de kans op het behalen van een rijbewijs vergroten.

Autorij-instructeur Jacco Schlingmann, werkzaam in de regio Arnhem/Renkum, begon een aantal jaren geleden met de ontwikkeling van een lesmethodiek ‘Blik op autisme’. Tijdens de autorijlessen komt hij dagelijks in aanraking met jongeren met autisme, waaronder ook jongeren die vast zijn gelopen binnen de reguliere rijscholen. Deze jongeren hebben een specifieke manier van informatieverwerking waarop de rijlessen moeten worden aangepast.

Vanuit dit gegeven is het project gestart. Het project wordt gesubsidieerd door het innovatiefonds van de gemeente Renkum.

Meer weten? neem dan contact op met Jacco Schlingmann ‘Rijvaardig met ASS/AD(H)D’. telefoon: 06-58968882 of per e-mail info@blikopautisme.nl

Kijk hier voor meer informatie over autisme en werk.

Bron: autisme.nl 

Dit bericht is 2410 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail