Jim van Os nieuwe medisch manager divisie Hersenen UMC Utrecht

Facebooktwitterlinkedinmail

24 maart 2017 – Op 1 juni treedt professor Jim van Os toe tot het UMC Utrecht als medisch manager van de divisie Hersenen. Van Os is hoogleraar in de psychiatrische epidemiologie en sinds 2000 hoofd van de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het Maastricht UMC+. Hij volgt professor René Kahn op die begin dit jaar vertrok naar The Mount Sinai Hospital in New York.

 In zijn nieuwe functie zal  Van Os de medici van divisie Hersenen aansturen. Tevens is hij voorzitter van de vierkoppige divisieleiding die verantwoordelijk is voor de afdelingen Neurologie, Neurochirurgie, Psychiatrie, Translationele Neurowetenschappen, Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport. In totaal telt deze divisie ruim 1200 medewerkers. Zijn onderzoek en patiëntenzorg vallen binnen de afdeling Psychiatrie waar dr. Floortje Scheepers hoofd van is.
Van Os heeft zin in zijn taak: “Het UMC Utrecht tracht als geen ander om een kortsluiting teweeg te brengen tussen innovatie en vraagstukken in zorg en samenleving. Dat spreekt mij enorm aan. De organisatie die deze weg inslaat loopt voorop in de trend die zich de komende jaren steeds prominenter zal manifesteren. Daar wil ik bij horen.”
Frank Miedema, decaan en vice voorzitter Raad van Bestuur UMC Utrecht;  “De impact van ons onderzoek en onze zorg op de samenleving vinden wij van groot belang. Jim van Os beschikt over de juiste achtergrond en uitgebreide ervaring op dat terrein. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om met de divisie Hersenen nieuwe horizonten te verkennen in een productieve samenwerking tussen de betreffende specialismen. Mede namens mijn collega’s in de Raad van Bestuur feliciteer ik Jim van harte en wens ik hem succes in zijn nieuwe en uitdagende positie.”
Lees meer over het UMC Utrecht & Hersenen

Dit bericht is 9828 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail