Vrouwen vaker slachtoffer van cyberpesten

Facebooktwitterlinkedinmail

media_xl_4313191

17 december 2015 – Jaarlijks worden ruim 400.000 Nederlanders van vijftien jaar of ouder gepest op internet. Meisjes tussen de vijftien en achttien jaar hebben het vaakst te maken met cyberpesten.

Mensen worden op internet geconfronteerd met laster, stalking en chantage. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat vrouwen (3,4 procent) er vaker mee te maken hebben dan mannen (2,9 procent). Vrouwen worden vaak het slachtoffer van onlinepesterij van een ex-partner.

Schermafbeelding 2015-12-17 om 08.50.21

In de leeftijdsgroep van de minderjarigen is het percentage cyberpestslachtoffers het hoogst. Onder de meisjes heeft ruim 15 procent er mee te maken gehad, bijna twee keer zoveel als jongens van die leeftijd. Volgens het CBS speelt mee dat meisjes erg actief zijn op Facebook en Twitter, bij uitstek platformen voor cyberpesten.

Homoseksuele (5,5 procent) en biseksuele (4,9 procent) mannen worden vaker online gepest dan heteroseksuele mannen (2,8 procent). Homo’s krijgen vooral te maken met de verspreiding van persoonlijke foto’s, filmpjes en roddels. Bij vrouwen is er bij dergelijke pesterijen geen verschil naar seksuele geaardheid.

Download hier het rapport van het CBS ” Vrouwen op internet meer gepest dan mannen”

Bron: nu.nl / cbs.nl 

Dit bericht is 2697 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail