Jaarlijks Congres ADHD – editie 2023

Facebooktwitterlinkedinmail

12 november 2022 – Op donderdag 2 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘ADHD’ plaats in Eindhoven. ADHD is een relatief veelvoorkomende diagnose onder kinderen en jongvolwassenen. 

Dit jaar zal op het congres over ADHD uitvoerig stilgestaan worden bij de deelaspecten van ADHD, zoals bijvoorbeeld aandachtstekort, maar ook bij de bijkomende problemen die uit ADHD kunnen voortvloeien. Denk daarbij aan middelenmisbruik, depressie en angst.

Uiteraard zijn alle bijdragen van dit praktijkgerichte congres erop gericht om betere hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met ADHD. Zo is er aandacht voor de specifieke issues waar vrouwen en meisjes met ADHD mee kampen, op welke manier je om kunt gaan met ADHD binnen het onderwijs, hoe je hoogbegaafden met ADHD tot steun kunt zijn en hoe je ouders en leerkrachten kunt helpen om ondersteunend te zijn voor hun kind of leerling met ADHD.

Meer…

Sprekers

  • Prof. Dr. Stefan van der Stigchel (Universiteit Utrecht) – Zo werkt aandacht
  • Prof. Dr. Sandra Kooij (PsyQ) – Is ADHD uitsluitend iets voor jongens?
  • Prof. Dr. Saskia van der Oord (KU Leuven) – De begeleiding van ouder- en leraargedrag
  • Prof. Dr. Tessa Kieboom (Exentra) – Hoogbegaafdheid en ADHD
  • Prof. Dr. Arnt Schellekens (Radboud UMC) – ADHD en verslaving
  • Anton Horeweg M SEN (InHolland) – ADHD in de klas
  • Drs. Bas van Heycop ten Ham (Psychiatrie Rivierenland) – Logisch dat je depressief en angstig wordt van ADHD

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, AbSG, Kwaliteitsregister V&V, Registerplein, Register Vaktherapie en VSR.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1821 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail