Instagram helpt je van de smartphoneverslaving af

Facebooktwitterlinkedinmail

31 augustus 2018 – Instagram helpt je van de smartphoneverslaving af door je te laten beseffen hoeveel tijd je spendeert aan de app.

Heb je enige idee hoeveel tijd je precies spendeert aan een app? Vermoedelijk niet. Het kan soms ernstiger zijn dan je zelf zou willen toegeven. Het topic smartphoneverslaving wordt steeds meer een dingetje en ook ontwikkelaars gaan er nu dingen mee doen.

Facebook en Instagram hebben iets nieuws toegevoegd aan de app. Middels een dashboard krijgen gebruikers te zien hoeveel tijd ze spenderen op de genoemde platformen. Het is tevens mogelijk om je activiteit in te perken. Zo kun je een tijdslimiet instellen. Je krijgt dan een melding op de smartphone met daarin een waarschuwing.

Beide netwerken rollen de updates de komende weken wereldwijd uit. Het kan dus nog even duren voordat deze nieuwe monitor ook op jouw Facebook of Instagram-app zichtbaar is. Op Instagram is het dasboard terug te vinden in Instellingen en klik vervolgens op “Je activiteit”. Op Facebook heet dit “Je tijd op Facebook.”

Bron: apparata.nl

Dit bericht is 2606 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail