Iedereen heeft recht op een psychisch gezond leven

Facebooktwitterlinkedinmail

FONDS psychische gezondheid

2 februari 2016 – In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen te maken met psychische problemen, vaak met ernstige gevolgen. Psychische problemen vertalen zich onder andere in uitval van werk of school, spanningen en ontwrichtingen binnen het gezin, overmatig gebruik van alcohol of drugs en (gedachten aan) zelfdoding.

Fonds Psychische Gezondheid vindt dat iedereen recht heeft op een psychisch gezond leven. Daarom helpen wij mensen op een praktische manier. Bijvoorbeeld door onderzoek mogelijk te maken om mensen te helpen met terugkerende depressies. Of door jongeren hulp te bieden zodat we ernstige psychische problemen kunnen voorkomen.

Onze droom is dat mensen met psychische problemen zich staande kunnen houden. En dat ze zo actief mogelijk kunnen blijven meedoen aan de maatschappij. Maar ook dat wij kunnen voorkomen dat mensen (ernstige) psychische klachten ontwikkelen. Dat kunnen we niet alleen, help je mee? Op deze website kun je doneren aan een thema of actie naar keuze. Uiteraard kun je ook zelf een actie opstarten. Net zo leuk!

Voorbeeld project: 

MARATHON

Bekijk hier de andere projecten

Kom ook in actie!

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Schermafbeelding 2016-02-02 om 08.28.09 Schermafbeelding 2016-02-02 om 08.28.51

Bekijk hier alle acties.

Bron: psychischegezondheid.nl

 

Dit bericht is 2552 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail