Hartverscheurende video toont ADHD vanuit het perspectief van een kind

Facebooktwitterlinkedinmail

ADHD

25 februari 2016 – Deze krachtige korte film geeft de kijker een blik in de dagelijkse strijd van kinderen met ADHD.

De korte animatiefilm, getiteld “Vallende Letters”  is gemaakt door de Zweedse filmmaker Erik Rosenlund en toont een dag uit het leven van een jonge leerling met ADHD, uit zijn uitdagingen en afleidingen in de klas tot de sociale problemen met zijn leeftijdgenoten.

Het schrijnende einde laat zien hoeveel een ondersteunende ouder of verzorger het leven van kinderen met dit soort aandoeningen kunnen verbeteren.


Gepubliceerd op 16 feb. 2016
Swedish title: Bokstavsbarn
Animated film by Erik Rosenlund
Music by Martin Willert

Bron: huffingtonpost.com

Dit bericht is 37567 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail

4 reacties

 1. mijn zoon kreeg de diagnose ADHD en ik herken helemaal niks in dat filmpje. Altijd vrolijk, intelligent (hij was altijd zo klaar met zijn werk) maar ja….beetje druk hè….en dan stempelen ze er maar ADHD op…volgens mij was ie gewoon wat hoger begaafd en verveelde hij zich als ie klaar was met zijn werk. Dus als dit filmpje ADHD is, dan had mijn zoon het dus zeker niet, (ik heb het ook nooit geloofd) maar hij kreeg wel de stempel met alle ellende die daarbij heeft gehoord.

  1. nog even een aanvulling wat betreft het schrijnende einde…zoiets zou mijn zoon ook niet overkomen zijn, want die jongen vond altijd wel een oplossing en huilen omdat iets mis ging deed ie nooit…huilen ging ie pas toen ik hem ritalin gaf, onder druk van school en een waardeloze kinderpsychiater. Toen was ie geen vrolijke druktemaker meer, maar een zeer verdrietige depressieve 7 jarige zombie…het mag wel duidelijk zijn dat ik die troep niet ben blijven geven.

   1. – tja, dat gebeurt er als je vertrouwen in de huidige samenleving hebt… mensen zijn graag gewillig blind totdat de nadelen daarvan hunzelf raken.
    “We live & learn babe , we live & learn….”

 2. Vroegâh , was men rond het 35e levensjaar genezen van ADHD maar dat was tegen de zin van de medicijnindustrie die veel meer baat heeft bij ongeneeslijke geestesziekten. Aangezien homeopathie nog steeds niet hersteld is van de kwakzalvers-intimidatie-praktijken van de chemische geneeskunde zal er geen einde komen aan foutieve diagnosen door psychiaters. Deze mensen bepalen in de 1e 10 minuten van het gesprek aan welke kwalen de patient lijdt en schrijven consequentieel een portie pillen voor. Dat de medicatie nog nooit op kinderen is getest interesseert de psychiater niet want tenslotte wordt deze man of vrouw al sinds het 3e studiejaar incrementeel gepaaid door de verschillende medicijnfabrikanten. Ook is de homeopathie of alternatieve geneeskunde uitgesloten in de studie van de psychiater. Op deze wijze worden de “psychi-slaven” opgeleid om de wil van de industrie op te volgen als brave schoothondjes die niet naast de paal mogen pissen op straffe van een enkeltje naar het hondenasiel waar alle kwakzalvers wonen. Het is dus aan de jonge adolescent om een bewuste keuze te maken wat het hooghouden van principes betreft en zich alleen door wetenschappelijk gestaafde kennis laat beïnvloeden i.p.v. simpelweg opdreunen van wat er in het grote boek van de psychiatrie staat geschreven…. ‘Je hebt hersens, gebruik deze dan voordat het brein zich gaat reduceren vanwege inactiviteit en een rudimentair orgaan wordt…..’ @Leeuwin – er zijn veel ouders die schreeuwen “waar is m’n kind ?” sinds het toedienen van medicatie voor ‘gedachten-problematiek’ …

Het is niet meer mogelijk te reageren