Gratis anonieme E-health behandelingen bij psychische klachten

Facebooktwitterlinkedinmail

16 juni 2017 – Stichting mirro biedt nu drie modules uit haar e-Mental Health aanbod aan in gratis anonieme behandelvorm. Het gaat om de modules Alcohol en ouderenAngst en Game-check. Vanuit het Zorginstituut Nederland is subsidie verleend waardoor Stichting mirro de gratis anonieme behandeling kan aanbieden.

Anoniem in contact met hulpverlening
Sommige mensen willen of durven geen (professionele) hulp te zoeken voor hun psychische klachten. Via een digitale berichtenfunctie heeft de hulpzoekende contact met een hulpverlener. Het inschakelen van hulp in een vroegtijdig stadium kan voorkomen dat klachten zich verergeren en tot een zwaardere zorgvraag leiden.

“Fijn dat mensen voor wie de stap richting hulpverlening te groot is op deze manier tóch worden bereikt”, aldus Wouter Cammelbeeck, productmanager eHealth.  

Aanmeldprocedure
De hulpzoekende wordt via het online aanmeldformulier gevraagd om een voornaam/nickname, functionerend e-mailadres, geslacht en geboortedatum. Op het opgegeven e-mailadres ontvangt de hulpzoekende een uitnodiging voor een digitale vragenlijst van mirro, die – naast de eigen motivatie – vaststelt of iemand in aanmerking komt voor de anonieme behandeling. Het geslacht bepaalt de vragen in de digitale vragenlijst. De opgegeven geboortedatum heeft de hulpzoekende later nodig om de digitale vragenlijst te kunnen openen, invullen en terugsturen. Daarna volgt een bericht of er kan worden gestart met de gratis anonieme behandeling of niet.

Privacy
Stichting mirro garandeert dat de gegevens die tijdens het aanmeldproces en gedurende de anonieme behandeling gevraagd en/of ingevuld worden, zoals het e-mailadres, geboortedatum en antwoorden op vragen bij oefeningen, niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan uitsluitend voor de anonieme behandeling, onderzoek naar de effectiviteit van de behandeling én om de hulpzoekende op adequate wijze te kunnen benaderen tijdens de behandeling. Stichting mirro is NEN-7510 gecertificeerd en handelt volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens, die eisen stelt aan het gebruik van informatie die tot personen herleidbaar is.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en aanmelden op mirro.nl/anonieme-behandeling.

Over Stichting mirro

Een goede psychische gezondheid is een belangrijk bezit. Stichting mirro vindt dat elk persoon met psychische klachten recht heeft op de juiste zorg op het juiste moment. Daarom ontwikkelt Stichting mirro state of the art producten die professionals in en om de GGZ ondersteunen, en de mentale fitheid van consumenten helpen versterken

Dit bericht is 4372 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail