GGZ Lentis moet tien miljoen euro bezuinigen

Facebooktwitterlinkedinmail

10  januari 2019 – Geestelijk Gezondheidszorginstelling Lentis moet de komende twee jaar tien miljoen euro minder uitgeven. Dat maakte bestuursvoorzitter Martin Sitalsing maandag bekend in zijn nieuwjaarstoespraak, zo meldt RTVNoord.

Afgelopen jaar maakte Lentis nog een bescheiden winst, maar dat is voornamelijk te danken aan enkele meevallers. De komende jaren moet de broekriem flink aan worden gehaald.

Vindingrijkheid en veranderlijkheid

Het gaat om vijf miljoen euro aan de kant van de eigen organisatie en vijf miljoen bij de zorg. ‘Misschien gaan we wel stoppen met bepaalde werkzaamheden. Wat voor gevolgen dat heeft voor het personeel weten we nog niet, maar het vereist vindingrijkheid en veranderlijkheid van ons allemaal’.

Er gingen zelfs geruchten dat het voortbestaan van Lentis in gevaar was. Dat is volgens Sitalsing niet het geval, ‘maar we gaan wel een heel nieuwe kant op’.

Zorg Dichtbij

De organisatie van Lentis gaat daarom flink op de schop. Iemand vanuit de eigen organisatie gaat deze drastische verandering begeleiden. ‘Zorg Dichtbij’ heet de nieuwe bedrijfsstrategie. Daarmee wil Lentis de zorg ‘beter laten aansluiten op de verschillende zorgnetwerken in gemeenten’.

Bron: rtvnoord.nl

Dit bericht is 4336 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail