Franse armband moet depressie vroegtijdig vaststellen

Facebooktwitterlinkedinmail

armband, depressie,

18 januari  2016 – Een op de vijf Fransen lijdt aan depressie. Een armband moet het mogelijk maken om een depressie vroeg te diagnosticeren.

In februari van dit jaar beginnen Franse onderzoekers met het testen van een armband met sensoren, die het mogelijk maakt om depressies in een vroeg stadium op te sporen. Met de sensoren worden onder andere de bloeddruk en de lichaamstemperatuur gemeten, maar ook gedragsgegevens worden verzameld.

Denis Fomperine, doctor in de klinische psychologie en Pierre Bassaler Merpillat, ingenieur hebben een prototype van de armband ontwikkeld verbonden dat de symptomen van depressie waarneemt.
“Deze armband is ontworpen om het alarm te slaan wanneer de psychische gezondheid hapert”, legt Philippe Nuss uit, psychiater aan Saint-Antoine Hospital (XII), die op de testen zal toezien.


Un bracelet connecté qui anticipe les signes de…door leparisien (NB video in het Frans, geen ondertiteling)

Als er afwijkingen worden gevonden, zoals een verstoorde slaap, een versnelde ademhaling en een hogere zuurtegraad van de huid, zal een arts verder onderzoek moeten doen. Zijn er depressieve symptomen? Is er sprake van te veel stress of oververmoeidheid? Deze armband helpt om het onderscheid te maken.

De voordelen zijn legio. Een depressie kan in een vroeger stadium ontdekt en behandeld worden. Je hoeft niet te wachten tot een patiënt in een zware depressie zit. En in een heel vroeg stadium hoeft iemand ook niet meteen aan de antidepressiva of in therapie.
Lichaamsbeweging, meditatie, een beter slaapatroon en blootstelling aan zonlicht kunnen al voldoende zijn. Dat bespaart tijd en geld. Het leidt onder andere tot minder ziekteverzuim.

Bron: welingelichtekringen.nl / leparisien.fr

Dit bericht is 3356 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail