Apps hebben positief effect op symptomen depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

4 oktober 2017 – Apps hebben positief effect op de symptomen van depressie. Dit blijkt uit een meta-analyse van 18 gerandomiseerd gecontroleerde studies. Er werden in totaal 22 mobiele toepassingen bestudeerd, variërend van apps voor mindfulness-training tot aan systemen die je gemoed monitoren en daarop inspelen met tips.

Wereldwijd hebben meer dan 300 miljoen mensen een depressie. De wachtlijsten voor therapie zijn lang, daarom wordt het gebruik van apps tegen de symptomen van een depressie steeds gangbaarder. Onderzoekers van de Western Sydney University verzamelden gegevens van 18 gerandomiseerd gecontroleerde studies over het app-gebruik van 3.414 mannen en vrouwen tussen 18 en 59 jaar met lichte tot sterke depressies, bipolaire stoornissen, angst of slapeloosheid.

Positief effect op depressie

De conclusie van de meta-analyse is dat apps een positief effect hebben op symptomen van depressie. De resultaten blijken vooral van toepassing op de patiënten met een lichte tot matige depressie. De impact van apps bij patiënten met zware depressie is volgens de wetenschappers nog onvoldoende onderzocht. Ook benadrukken zij dat apps een depressie niet kunnen genezen. Therapie en medicatie blijven de gangbare behandeling.

Bron: nedkad.nleos wetenschap

Dit bericht is 4814 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail