Erasmus Universiteit lanceert programma voor ondernemers met ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

16 mei 2023 – Dr. René Bakker en Dr. Ingrid Verheul van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM) hebben een programma ontwikkeld voor ondernemers met ADHD: Onbeperkt Ondernemen. Het programma is specifiek gericht op startende ondernemers met ADHD en wordt aangeboden in samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE).

Het is tot stand gekomen naar aanleiding van recent wetenschappelijk onderzoek naar ondernemen met ADHD en is ontwikkeld samen met gerenommeerde ADHD-coaches. ‘Er zijn veel ondernemers met ADHD en ondernemen met ADHD brengt zowel unieke kansen als uitdagingen met zich mee. Leren de plussen uit te vergroten en de impact van de minnen te verzachten kan dan een enorme hulp zijn,’ Dr. René Bakker, Associate Professor Strategy en Entrepreneurship bij RSM.

Het programma leert deelnemers hun unieke talenten en de kansen die deze bieden te herkennen, maar ook de valkuilen die ermee gepaard kunnen gaan. Ze ontwikkelen bewustzijn en acceptatie, gevolgd door aanpassingsvaardigheden voor hun eigen specifieke ADHD-kenmerken. Volgens Dr. Bakker is het programma bedoeld voor beginnende ondernemers met ADHD die bezig zijn hun bedrijf op te zetten of een eerste bedrijfsidee hebben waarmee ze aan de slag willen.

‘Bijna alle ondernemers moeten uitdagingen overwinnen om een bedrijf te starten. Ondernemers met ADHD hebben hun eigen unieke capaciteiten maar ook hun eigen unieke uitdagingen. Er zijn echter heel weinig resources die hen helpen met die problematiek,’ aldus Dr. René Bakker.

Ieder individu met ADHD is anders

Bakker werkt samen met Dr. Ingrid Verheul, Associate Professor Ondernemerschap bij RSM, en een team van onderzoekers om de pilot van het nieuwe programma tot stand te brengen. Dr. Verheul: ‘Het is belangrijk om in gedachten te houden dat ieder individu met ADHD anders is. Daarom werken we in kleine groepen van gelijkgestemden en bieden we voldoende individuele en groep coaching om zowel individuele als generieke problemen aan te pakken. Met dit programma hopen we van deelnemers betere en gelukkigere ondernemers te maken, die in hun kracht staan en weten hoe ze moeten omgaan met hun ADHD-specifieke obstakels.’

Pilot start 25 mei

Het programma begint op 25 mei 2023 als een pilot en biedt tools en ondersteuning in een groep van gelijkgestemden. De pilot is volgeboekt, maar geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen voor programma’s in de nabije toekomst. De sessies vinden plaats in het Erasmus Centre for Entrepreneurship in de Rotterdam Science Tower in het centrum van Rotterdam.

Het programma is gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek naar ondernemen met ADHD en is ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde ADHD-coaches

Voor meer informatie over aanmelden en inschrijven, plus data en tijden, zie de webpagina van het programma: Onbeperkt Ondernemen.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1255 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail