Eerste coronavaccinaties voor cliënten en zorgprofessionals in de ggz

Facebooktwitterlinkedinmail

23 februari 2021 – De eerste corona vaccinatiestraten zijn geopend bij enkele leden van de Nederlandse ggz. Eén van de eerste coronaprikken is vanochtend gezet in de speciale vaccinatiestraat van ggz-instelling Reinier van Arkel. Ook bij onze leden Parnassia, De Viersprong en Zuyderland gaan de vaccinaties van start.

Jacobine Geel, voorzitter van de Nederlandse ggz: “Wij zijn blij dat nu de eerste cliënten en zorgmedewerkers in de ggz worden gevaccineerd. De Nederlandse ggz heeft eerder samen met MIND, NVvP en lidinstellingen intensieve gesprekken gevoerd met het ministerie van VWS om ervoor te zorgen dat ook patiënten en zorgmedewerkers in de ggz een plek kregen in de vaccinatiestrategie. Goed dat vandaag een begin wordt gemaakt met het beschermen van onze meest kwetsbare cliënten en hun zorgprofessionals. Wel maken we ons zorgen over de aantallen beschikbare vaccins en de vertraging in de aanvoer daarvan, ook bij de ggz.”

Eddy van Doorn, voorzitter raad van bestuur Reinier van Arkel: “Dat Reinier van Arkel nu kan starten, is een opsteker voor cliënten en onze medewerkers. Het biedt perspectief voor cliënten die met vaccinatie weer zicht krijgen op het doorbreken van het sociale isolement waarin velen van hen verkeren. Door bijna 1000 medewerkers nu te kunnen vaccineren, zorgen we voor een betere bescherming voor mensen met een kwetsbare gezondheid die aan onze zorg zijn toevertrouwd”.

Meer informatie over de vaccinatiestrategie
Meer informatie over de vaccinatiestrategie is te vinden op de onze speciale pagina van de Nederlandse ggz.

Wie komen in aanmerking?
De geprioriteerde groepen in de ggz zijn de patiënten die zijn opgenomen of wonen in ggz- instellingen en de medewerkers die in deze instellingen de zorg hebben voor deze patiënten. Daarnaast betreft dit ook de medewerkers van de crisisdiensten. De vaccinatiestrategie van het ministerie van VWS is te vinden op www.coronavaccinatie.nl.

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 1592 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail