Dry January – een maand lang geen alcohol

Facebooktwitterlinkedinmail
2 januari 2023 – Elk jaar laten in januari miljoenen mensen over de hele wereld alcohol staan. Een hele maand lang drinken zij geen alcohol. De uitdaging staat bekend onder de naam Dry January. Zo begint deze groep mensen het nieuwe jaar met een nuchtere, frisse start. Ben je nieuwsgierig wat een maand niet drinken voor jou kan betekenen? 

Dry January werd bedacht in het Verenigd Koninkrijk, maar de uitdaging is inmiddels overgewaaid naar andere landen. In Nederland wordt de actie gedragen door GGD, gemeenten en organisaties tegen verslaving. Volgens de site IkPas hebben zich inmiddels ruim 20.000 mensen aangemeld. “We vragen je niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik even op pauze te zetten”, staat op de site.

Is Dry January iets voor mij?
Dry January is er voor iedereen die de uitdaging wil aangaan om een maand alcoholvrij te zijn. Iedereen kan meedoen. Of je nou één keer per jaar of regelmatig alcohol drinkt.

Op de website van IkPas kun je je aanmelden om mee te doen met de challenge ‘Dry-January’. Je krijgt dan regelmatig informatieve en motiverende e-mails, je kunt badges behalen en samen met vrienden of collega’s een team vormen.

Een maand alcoholvrij, wat zijn de voordelen?
Alcohol is een giftige stof die schade brengt aan je lichaam en geest. Alcohol tast organen aan en kan allerlei ziektes veroorzaken. Daarnaast levert alcohol stress op. Van veel alcoholgebruik kan je zelfs depressief worden. Reden genoeg om alcohol te laten staan.

Mensen die je voorgingen in Dry January merkten binnen een maand al positieve veranderingen op. Deelnemers zeggen dat hun slaap beter werd en dat ze meer energie hadden. 1

Dat klinkt al goed, maar er zijn nog veel meer voordelen. Als je een maand geen alcohol drinkt kun je de volgende voordelen ervaren:

  • Je bespaart geld
  • Je valt af
  • Je huid ziet er mooier uit
  • Het meedoen geeft je een sterk gevoel van succes
  • Je bewijst aan jezelf en je omgeving dat je geen alcohol nodig hebt en alcoholvrij kunt zijn
  • Je kunt je beter concentreren
  • Je wordt gezonder

Bron: alcoholinfo.nl

Dit bericht is 1785 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail