Ding mee naar de Ria van der Heijdenprijs 2019

Facebooktwitterlinkedinmail

29 maart 2019 – De inschrijving voor de Ria van der Heijdenprijs is geopend. Tot 1 juni kunnen  personen, afdelingen of teams zichzelf of een ander aanmelden. Ypsilon reikt de prijs van € 5000,- uit op haar jubileumdag op 29 november 2019.

De Ria van der Heijdenprijs wordt toegekend aan een persoon, organisatie of instelling, afdeling of team, die/dat iets bijzonders gepresteerd heeft dat – direct of indirect – ten goede komt aan de ernstig psychotische patiënt.

Geheel ‘in de geest van Ria’ zijn de criteria voor de prijs : gericht op mensen met ernstige psychosen en/of schizofrenie; vernieuwend; bedacht en uitgevoerd door enthousiaste naasten, patiënten en/of hulpverleners; al langer bestaand en elders toepasbaar.

De prijs, genoemd naar de oprichtster van Ypsilon, is na haar overlijden in 2006, in het leven geroepen door Delta psychiatrisch ziekenhuis in Rotterdam (nu behorend bij Antes). Ypsilon neemt de prijs met ingang van dit jaar over. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000,-, te besteden aan iets dat de ‘patiënt’ ten goed komt.

De jury bestaat uit Bas van Raaij (zoon van Ria, mede-oprichter van Ypsilon, directeur Bureau de Mat), Gijs Francken (mede-oprichter Anoiksis) en Annemiek de Kruif (Ypsilon)

Klik hier voor informatie en aanmelding

Bron: ypsilon.org

Dit bericht is 2870 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail