Fietstocht naar Iran voor een betere GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

fietstocht

29 januari 2016 – Luc Vercauteren vertrekt 5 maart a.s. vanuit Maastricht naar Teheran…op de fiets, ongeveer 7.000 km. Hij wil aandacht vragen voor een betere GGz en daar zelf een concrete inspanning voor doen.

Dat doet hij in eerste instantie via de vele fietskilometers naar Teheran. Daarnaast zal Luc bij terugkomst, als ervaringsdeskundige, meewerken aan het opzetten van het ‘PsychoseNet herstelplatform’. Dit is een interactieve omgeving waarin patiënten, naasten, geïnteresseerden, ervaringsdeskundigen en professionals elkaar online ontmoeten en waar hoop en herstel centraal staan. Het Herstelplatform is een onderdeel van psychosenet.nl.

In zijn leven als patiënt met een bipolaire aandoening heeft Luc meer dan 10 verschillende psychiaters meegemaakt en verschillende andere hulpverleners in de GGZ. ” Ik denk dat ik inmiddels wel een aardig beeld heb gekregen van hoe de GGZ functioneert en ik vind dat daar nog wel het een en ander aan verbeterd kan worden. Met name op het gebied van bejegening en stigmatisering en op het gebied van het bieden van hoop en herstel aan de patiënt”

De nieuwe GGZ

Luc Verkauteren maakt deel uit van een enthousiaste groep mensen (professionals en ervaringsdeskundigen) die de GGZ een ander gezicht willen geven. Zij hebben verschillende ideeën hoe dit aan te pakken. Het geld dat wordt opgehaald met de fietstocht wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van het PsychoseNet Herstelplatform. Dit wordt een interactieve omgeving waarin patiënten, ervaringsdeskundigen, professionals, naasten en geïnteresseerden elkaar online kunnen ontmoeten tijdens chatsessies en op een forum. Hoop en herstel zullen bij deze ontmoetingen centraal staan. Daarnaast het Psychosenet Herstelplatform op meerdere locaties in Nederland ook ‘real life’ ontmoetingen gaan organiseren, het zogenaamde ‘Herstelcafé’.

Bijdrage?

Het Herstelplatform is op zoek naar  ideeën over hoe zo’n herstelplatform er verder uit zou kunnen zien, en is op zoek naar mensen die  eventueel een bijdrage willen leveren. Meedenken? Stuur een reactie per mail naar redactie@psychosenet.nl.

Op PsychoseNet en de site van Luc Verkauteren zullen regelmatig blogs verschijnen van hoe hij zijn reis ervaart, over de ideeën die hij heeft voor een betere GGZ en de ontwikkeling van het Herstelplatform.

Via deze link komt u op de actiepagina van Health Foundation Limburg (HFL). Via HFL kunt u het project eenvoudig via iDEAL sponsoren. U kunt uw bijdrage ook overmaken op IBAN: NL11INGB0657526835 t.n.v. HFL Geestelijke Gezondheidszorg o.v.v. Fietstocht LUC.

Voor bedrijven is er daarnaast een aparte mogelijkheid tot sponsoring, inclusief vermelding van naam en logo op PsychoseNet. Neem hiervoor contact op per mail.

Volg de fietstocht van Maastricht naar Teheran hier.

Bron: psychosenet.nl 

Dit bericht is 3038 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail