Corona-onderzoek MIND: nieuwe uitvraag en alle resultaten tot nu toe

Facebooktwitterlinkedinmail

11 juni 2020 – MIND doet onderzoek naar de gevolgen van corona en de coronamaatregelen voor cliënten ggz en hun naasten. We zetten vragenlijsten uit onder ons ggz-panel en onze achterban. Daarnaast doen we verdiepend corona-onderzoek bij cliënten- en familieorganisaties die bij MIND zijn aangesloten.

Met dit corona-onderzoek wil MIND inzicht krijgen in de gevolgen van de coronacrisis op de psychische klachten van mensen, op hun dagelijks leven en op de zorg die zij ontvangen. We kijken ook naar de ervaringen van familie en naasten. En MIND bevraagt cliëntenraden, familieraden en initiatieven voor zelfregie en herstel. Het onderzoek van MIND is in maart begonnen en duurt nog voort.

Begin juni is een nieuwe uitvraag gestart. Cliënten en naastbetrokkenen kunnen hun ervaringen met de versoepeling van de coronamaatregelen en het hervatten van de ggz-zorg delen door het invullen van deze vragenlijst: https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/mindercoronamaatregelen.nl

Naar aanleiding van het MIND corona-onderzoek tot nu toe zijn al diverse persberichten en rapporten verschenen. Deze staan nu verzameld op deze pagina. Nieuwe berichten en rapporten zullen hier ook geplaatst worden.

Resultaten eerste panelonderzoek corona en ggz, eind maart2020

Resultaten tweede panelonderzoek corona en ggz, eind april – begin mei 2020

Resultaten verdiepend onderzoek cliëntenraden en familieraden, begin mei 2020

  • nieuwsbericht : Opstarten zorg moet meer in overleg met cliënt en familie

Resultaten verdiepend onderzoek zelfregie- en herstelinitiatieven, begin mei 2020

  • nieuwsbericht : Zelfregie- en herstelcentra leveren extra inspanning om contact te behouden

Bron: mindplatform.nl

 

Dit bericht is 2536 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail