Brugge komt met actieplan tegen eenzaamheid na drie doden

Facebooktwitterlinkedinmail

3 augustus 2017 – De gemeente Brugge gaat een ‘anti-eenzaamheidsplan’ opstellen nadat drie mensen in hun eigen huis overleden. Twee vrouwen van 47 en 80 jaar en een 41-jarige man lagen tussen de tien en dertig dagen onopgemerkt thuis, tot de politie wegens overlast door stank en vliegen werd gewaarschuwd, zo meldt NU.nl.

De lichamen werden vorige week drie dagen na elkaar gevonden. Nog deze maand moet er een plan komen om dergelijke situaties te voorkomen. Volgens burgemeester Renaat Landuyt volstaat het niet om Bruggelingen aan te sporen op hun buren te letten. Vooral omdat het niet alleen om bejaarden ging, is de burgemeester van Brugge geschrokken.

Volgens de Vlaamse regionale indicatoren (VRIND), een studiedienst van de Vlaamse regering, zegt 6 procent van de Vlamingen zich “geïsoleerd van andere mensen” te voelen. Het gaat om bijna 400.000 eenzame mensen. “Dat is een zeer grote groep. Leven in een stad is een risicofactor, daar klimt het isolement tot 10 procent van alle inwoners”, zegt een woordvoerder in dagblad De Standaard woensdag.

Nederland
In Nederland zeggen 550.000 mensen eenzaam te zijn, blijkt uit eerdere cijfers van het CBS. Daarbij zouden mannen zich vaker eenzaam voelen. Vorig jaar liet de gemeente Amsterdam weten maatregelen te treffen tegen eenzaamheid, omdat dit ook in de hoofdstad een groeiend probleem zou zijn

Bron: nu.nl

Dit bericht is 2984 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail