Boostervaccinatie voor GGZ-medewerkers

Facebooktwitterlinkedinmail

9 december 2021 – De boostervaccinatie is gestart en geldt onder meer voor medewerkers in de zorg, waaronder de ggz. Het doel is om zoveel mogelijk zorgmedewerkers voor het einde van het jaar een booster aan te bieden. Lees er alles over op de site van RIVM.

Wat moet je weten als psycholoog?

  • Ben je werkzaam in een ziekenhuis of revalidatie-instelling dan word je door je werkgever uitgenodigd en gevaccineerd in het ziekenhuis.
  • Ben je werkzaam in een andere instelling voor (geestelijke) gezondheidszorg (of VVT/gehandicaptenzorg) en dan word je via je werkgever uitgenodigd met een unieke code, waarmee je je kunt aanmelden op wachtrijbooster.nl. Iedereen die zich daar aanmeldt plaatst zichzelf op een wachtlijst, die  versnelde toegang tot vaccinatie biedt. De GGD nodigt zorgmedewerkers uit zodra er timeslots vrijkomen. Vanaf half december kunnen er afspraken worden ingepland.
  • Ben je zzp-er, dan kan het dat je wordt uitgenodigd door de werkgever waar je op dit moment werkzaam bent. Zzp’ers die niet via deze weg een uitnodiging krijgen, kunnen zich melden bij SoloPartners.
  • De boostervaccinatie moet minimaal 6 maanden na de laatste coronavaccinatie(s) of besmetting gegeven worden.

Voor alle psychologen werkzaam in de GGZ geldt bij het uitvoeren van hun werkzaamheden in coronatijd de Richtlijn GGZ en corona.

Wat moet je weten als werkgever?

Er zijn werkinstructies opgesteld voor werkgevers van zorgpersoneel in het ziekenhuis, voor huisartsen en ambulancepersoneel, en voor overige zorgmedewerkers (waaronder de GGZ). Werkgevers die niet bij een branchevereniging zijn aangesloten kunnen zich melden bij SoloPartners.

Meer informatie

Voor professionals:

Voor werkgevers:

Bron: psynip.nl

Dit bericht is 1645 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail