Boektips – drie boeken door en voor de professional in de GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

3 maart 2023 – Als ggz-professional heb je met verschillende cliënten en hulpvragen te maken. Bij Uitgeverij SWP weten ze als geen ander hoe breed en divers de ggz is, en daarom brengen de uitgeverij ieder jaar tientallen boeken uit voor dit domein.Boeken voor professionals, geschreven door professionals. Hieronder een greep van deze boeken:

Hoe swipe je een trauma weg?

Snelle traumatherapieën zoals Flash, EMDR 2.0 en HAT

Kun je net zo makkelijk van trauma’s afkomen als van beelden die je met één swipe van je mobiele scherm veegt? Soms wel. Na de grote verandering die EMDR als effectieve therapie bracht – waarbij snelle oogbewegingen kunnen helpen om trauma’s in een enkele sessie te verwerken –, is de ontwikkeling van dit soort therapieën in een stroomversnelling geraakt.

Boekinformatie

Carien Karsten | €26,00 | ISBN 9789088509414 | 144 pagina’s |  2e druk, 2022

Werkboek moreel trauma

Bevrijd jezelf van schaamte, woede en pijn en vind opnieuw betekenis in je leven met Acceptance & Commitment Therapie

Ben je weleens getuige geweest van iets dat volledig indruist tegen je morele waarden? Heb je daar wellicht een rol in gespeeld? Heb je bijvoorbeeld weleens iemand per ongeluk pijn gedaan of verzuimd om iemand te beschermen tegen gevaar? Zo ja, dan kan dat moreel trauma tot gevolg hebben: een aanhoudende worsteling met psychische pijn die vaak gepaard gaat met een posttraumatische stressstoornis (PTSS), depressie e.d. Dit werkboek bevat een krachtige, stapsgewijze aanpak die je helpt hiervan te herstellen.

Dit werkboek is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die moreel trauma aan den lijve heeft ondervonden of op zoek is naar nieuwe manieren om anderen bij te staan in het herstellen daarvan.

Boekinformatie
PhD Wyatt R. Evans e.a. | 35,00 | ISBN 9789085601401 | 168 pagina’s

Immuno-psychiatrie
Het immuunsysteem-uit-balans als oorzaak van psychiatrische aandoeningen

Psychiatrische aandoeningen veroorzaken veel leed. Gangbare verklaringen voldoen maar ten dele. In de immuno-psychiatrie worden psychiatrische stoornissen, zoals ernstige depressie, bipolaire stoornis, schizofrenie en autisme verklaard vanuit een immuunsysteem-uit-balans. De immuno-psychiatrie – een nieuwe wetenschap die met dit boek in Nederland wordt geïntroduceerd – ontrafelt hoe dit werkt en wat we er, voor zover dat nu al mogelijk is, aan kunnen doen.

Boekinformatie
Prof. dr. Hemmo A. Drexhage   Beatrice Keunen   & Bernadette Wijnker-Holmes | 31,00 | ISBN 9789085602286 | 208 pagina’s  

Op zoek naar meer boeken? Klik hier

<dit artikel is een advertentie> 

Dit bericht is 1705 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail