Betaalde GGZ-opleidingsplekken in het noorden vanwege personeelstekort

Facebooktwitterlinkedinmail

29 oktober 2018 –Per februari 2019 kunnen tal van mbo’ers of derde/vierdejaars hbo-Verpleegkunde aan de slag bij FPC Van Mesdag, GGZ Drenthe, GGZ Friesland,  Lentis en VNN op een betaalde werk-leerplek. Verpleegkundigen worden schaars vanwege krapte op de arbeidsmarkt. Om hier op in te spelen hebben de vijf grote noordelijke GGZ-instellingen de handen ineen geslagen en bieden zij gezamenlijk 18 betaalde opleidingsplekken voor hbo-Verpleegkunde binnen een GGZ-instelling aan.

Gezocht: mbo’ers niveau-4 en derde/vierdejaars hbo-Verpleegkunde
Mbo’ers die hun diploma Verpleegkunde of een andere zorg en welzijn opleiding niveau 4 op zak hebben, kunnen solliciteren op een dergelijke betaalde opleidingsplek. Daarnaast zijn ook mensen met een hbo SPH of MWD opleiding én derde/vierdejaars hbo-Verpleegkunde zeer welkom. Behoor je tot een van deze doelgroepen, ben je gemotiveerd en heb je affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg dan is dit zeker een kans om je verder te ontwikkelen.

Gluren bij de buren
In een periode variërend van 2,5 tot 4 jaar (afhankelijk van de vooropleiding) wordt de studenten opgeleid tot hbo-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen en Windesheim Zwolle. Tijdens de opleiding wordt werken en leren met elkaar gecombineerd. Tijdens het leer-werktraject werken de studenten minimaal twee keer één jaar op verschillende afdelingen binnen de door hun gekozen instelling. Ook is er de mogelijkheid om bij één van de partners een jaar een leer-werkperiode te doen.

Gunstige arbeidsvoorwaarden
Geselecteerden krijgen een leer- en arbeidsovereenkomst van minimaal 28 uren per week inclusief 4 uren per week voor studietijd. Ook ontvangen zij een volledige vergoeding van het collegegeld en een boekenbudget. Zij krijgen een vast contract als zij klaar zijn met hun opleiding.

Informatiebijeenkomst vrijdag 2 november
Voor wie geïnteresseerd is in een van deze werk-leerplekken wordt er op vrijdag 2 november in Theater De Kimme in Zuidlaren van 14.00 uur tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Direct solliciteren? Dat kan tot en met 5 november a.s.
Zie verder de vacaturetekst voor een van deze opleidingsplekken 

Bron: vnn.nl

Dit bericht is 7481 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail