Arkin stelt als eerste GGZ instelling Chief Nursing Officer aan

Facebooktwitterlinkedinmail

31 oktober 2022 – Verpleegkundig specialist GGZ Elfi Rookhuizen is binnen Arkin gestart als Chief Nursing Officer (CNO). Arkin is hiermee de eerste specialistische GGZ instelling met een CNO. De CNO is de verbindende schakel tussen bestuur, beleid, verpleegkundige professie en de beroepspraktijk. Het doel? Excellente (verpleegkundige) zorg, in een aantrekkelijke omgeving waar verpleegkundigen graag werken en waar aandacht is voor hun professionele identiteit.

De verpleegkundige (aantrekkings)kracht versterken
De verpleegkundige beroepsgroep is de grootste beroepsgroep (bijna 900 van de ruim 4200 medewerkers) binnen Arkin, een belangrijke drijvende kracht dus binnen de organisatie. Aantrekken van verpleegkundigen is een kunst, behouden van goede en gedreven verpleegkundigen des te meer. In de komende jaren wil Arkin, onder leiding van de CNO, daarom nog meer inzetten op versteviging van positionering, zeggenschap, verpleegkundig leiderschap en ontwikkelkansen voor de verschillende verpleegkundige beroepen (verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten). Zij krijgen de ruimte en worden ondersteund om vanuit hun kennis en expertise invloed uit te oefenen op het beleid.

Elfi Rookhuizen, CNO Arkin:
“Verpleegkundigen zijn van nature bescheiden, zij mogen de kracht en toegevoegde waarde van hun kennis en vaardigheden beter uitdragen. Als CNO hoop ik hieraan bij te dragen: door te stimuleren, te prikkelen, beroepsontwikkeling te versterken en werkplezier en beroepstrots te bevorderen”.

Floor van Dijk, Raad van Bestuur Arkin:
“Nu en in de toekomst hebben we goede verpleegkundigen nodig om mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid te behandelen en te begeleiden in hun herstel. Juist deze professionals zijn vaak de stevige schakels in het netwerk van een client die de bruggen slaan tussen mentale en fysieke gezondheid en sociaal welzijn. Arkin wil deze profs koesteren en ontwikkelen. En daar nog beter in worden”.

Meer weten over Arkin? Kijk op www.arkin.nl of www.werkenbijarkin.nl. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 959 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail