Apple werkt aan functies die psychische problemen signaleren

Facebooktwitterlinkedinmail

22 september 2021 – In navolging op TikTok wil ook Apple technologie gaan toepassen om psychische problemen bij gebruikers te kunnen signaleren. Dit blijkt uit documenten die zijn ingezien door The Wall Street Journal. 

Apple  zou functies ontwikkelen waarbij allerlei gecombineerde data kan worden vastgesteld of een gebruiker kampt met psychische problemen. Aan de hand van onder meer gezichtsuitdrukkingen, de mobiliteit, het fysieke gedrag, slaappatronen en het typgedrag van de gebruiker hopen onderzoekers algoritmen te kunnen ontwikkelen waarmee een indicatie kan worden afgegeven. Deze techniek zou vervolgens kunnen worden gebruikt in de gezondheidsfuncties van Apple-apparaten.

De indicaties zouden niet dienen als vervanging voor diagnoses die worden gemaakt door experts, maar zouden mensen vroegtijdig kunnen stimuleren om psychische hulp te zoeken,  schrijft The Wall Street Journal. De ontwikkelingen zijn het resultaat van een samenwerking van Apple met de universiteit van Los Angeles (UCLA) en Biogen, een farmaceut.

Geen van deze partijen wilden reageren op vragen van de journalisten van The Wall Street Journal. De technische ontwikkelingen bevinden zich nog in een beginfase, wat kan betekenen dat de functies uiteindelijk nooit beschikbaar zullen komen.

Bron: wsl.com

Dit bericht is 1492 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail