Animatie: proeftuinen levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg

Facebooktwitterlinkedinmail

23 juli 2020 – In vier proeftuinen wordt in 2019 gewerkt aan de implementatie van de ketenveldnorm levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg. Bedoeld voor cliënten die (potentieel) gevaarlijk gedrag vertonen als gevolg van een psychische stoornis en/of een verstandelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel.

In deze animatie nemen we je mee in de werkwijze aan mensen die langdurige bemoeienis of – tijdelijk- beveiligde intensieve zorg nodig hebben in de vorm van de levensloopfunctie vanwege het (niet aflatende hoge risico op) gevaarlijk gedrag in een bepaalde fase van hun leven. Het gaat naar schatting landelijk om circa 2.000 tot 3.000 cliënten.

Bron: denederlandseggz.nl

Samen naar betere zorg voor mensen met (potentieel) gevaarlijk gedrag als gevolg van een psychische stoornis en/of een verstandelijke beperking

Eerste werkversie van de ketenveldnorm voor levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg, opgesteld door Andersson Elffers Felix, in opdracht van GGZ Nederland.

Download ‘Samen naar betere zorg voor mensen met (potentieel) gevaarlijk gedrag als gevolg van een psychische stoornis en/of een verstandelijke beperking’ PDF document | 45 pagina’s | 1 MB

ZonMw

In 2019 is in 4 regio’s gewerkt aan de implementatie van de Ketenveldnorm levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg. Deze pilotregio’s zijn Oost-Brabant, Midden-Nederland, Overijssel en Limburg. Inmiddels hebben deze regio’s via ZonMw een vervolgsubsidie gekregen voor 2020. Om te komen tot een landelijke invoering van de Ketenveldnorm is op verzoek van de ministeries van J&V en VWS subsidie beschikbaar gesteld voor de 5 resterende regio’s.

 

Dit bericht is 2263 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail