Angst, Dwang en Fobie stichting sluit aan bij Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

19 juli 2019 – De cliënt is vanaf deze zomer ook bestuurlijk vertegenwoordigd in Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (KiBG). Sander Pronk neemt namens de Angst, Dwang en Fobie stichting (ADF stichting) zitting in het bestuur. Een belangrijke stap om te zorgen dat de stem van cliënten meer betrokken wordt in de dialoog over kwaliteit van mentale zorg.

Niet over, maar met de cliënt praten – vanuit die gedachte werden cliënten en cliëntvertegenwoordigers al regelmatig betrokken bij diverse activiteiten van Stichting KiBG. Paul van Leeuwen (Stichting KiBG, algemeen manager):  “De ADF stichting geeft met haar toetreding invulling aan de lang gekoesterde wens tot structurele betrokkenheid van cliënten.”

Voor de ADF stichting past deze stap goed bij de wens om zich ook hard te maken voor mensen die kortdurend in behandeling komen. Sander Pronk (ADF stichting, directeur): “Door het perspectief van de cliënt te vertegenwoordigen wil ik zorgen dat het ‘waarom’ goed voor ogen blijft in de dialoog over kwaliteit van zorg binnen de Basis GGZ. Hebben we het over de dingen die er echt toe doen voor de cliënt? Preventie en voorlichting zijn daarin belangrijke onderwerpen.”

Sander Pronk wordt per 1 augustus 2019 benoemd als bestuurder binnen Stichting KiBG. Het bestuur bestaat verder uit vertegenwoordigers van de GGZ-instellingen Dimence Groep, GGZ inGeest, Indigo Midden Nederland en Parnassia Groep, en de zorgverzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis. Er bestaat de behoefte om de vertegenwoordiging van cliënten te versterken; de positie in het bestuur namens huisartsen en POH-GGZ is momenteel nog vacant.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2725 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail