Aerrea treedt toe als groene voorloper bij de Groene GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

12 mei 2023-  Vol trots kunnen wij melden dat Aerrea is toegetreden tot de Groene GGZ als de nieuwste Groene voorloper. Aerrea is in 2016 gestart met een zorgaanbod dat exclusief gericht is op zorgprofessionals en biedt een breed aanbod binnen de SGGZ, aanvullende behandelingen en coaching. Daarnaast zetten zij zich in voor zelfzorg, preventie en nascholing.

Antoinet Oostindiër, psychiater en initiatiefneemster AerreA, zegt in het kader van de toetreding het volgende:“Onze overtuiging is dat wij onderdeel van de natuur zijn. Dus dat we niet alleen ín de natuur maar vooral sámen met de natuur moeten werken. Wij hopen door de samenwerking binnen de groene GGZ een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van een breder draagvlak voor groene zorg.”

Verbinding met de natuur: zorg vanuit een stolpboerderij
De plek van waaruit Aerrea haar zorg biedt is een stolpboerderij in de polder (Engewormer). Omdat zij uit ervaring weten dat non-verbale therapie en groepstherapie een behandeltraject aanzienlijk kunnen verkorten, bieden ze een uitgebreid therapie-aanbod binnen de vergoede zorg dat hierop aansluit.

Verbinding met de natuur wordt door hen in allerlei vormen gebruikt: Zo start elke groepstherapiesessie het eerste half uur buiten en werkt Aerrea met patiënten in de moestuin. Ook geven ze in de Engewormer beeldende therapie buiten, wandelcoaching en equitherapie. Op andere plekken wordt natuurcoaching, nascholings-wandelreizen, en bosbaden aangeboden.

Het toetreden van Aerrea als groene voorloper brengt het totaal van groene voorlopers op 17.

Bron: ivn.nl 

Dit bericht is 505 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail