Zelfzorg voor Zorgprofessionals

Facebooktwitterlinkedinmail

30 maart 2023 – In oktober 2017 heeft de Algemene Vergadering van de World Medical Association (WMA) de vernieuwde versie van de Declaration of Geneva goedgekeurd. Er is een verklaring toegevoegd dat artsen voor hun eigen gezondheid, welzijn en bekwaamheden zullen zorgen, zodat zij de beste zorg kunnen leveren.

In het kader hiervan organiseert Aerrea nascholings)programma’s voor zorgverleners gericht op zelfzorg.
 Zij zet hiermee in op preventie en biedt een programma aan wat vooral op ervaringsleren gericht is.

“Een zorgprofessional kan alleen de beste zorg geven als hij of zij ook goed voor zichzelf zorgt. Weten waar je staat, je kwaliteiten kennen. Valkuilen en blinde vlekken herkennen en erkennen. Dit zorgt voor vitaliteit, plezier en minder uitval op de werkvloer. Efficiënte zorg begint bij het welzijn van de zorgprofessional.” (Missie Aerrea)

Het aanbod

  • CAMINO: ACTIEVE WANDELREIZEN VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING (ABAN 14 PE PUNTEN)

Tijdens deze kleinschalige wandelreizen (week of weekend) loop je een deel van de ‘Camino de Santiago’. Veelal in Spanje of Portugal maar sinds 2020 ook dichterbij.
Wandelen is een oefening in zijn. Leven in het nu, weer in contact komen met jezelf. Maar hoe doe je dat? Wat heb je ervoor nodig? Wat zit je in de weg?

Door de vermoeidheid die optreedt na een dag wandelen en het feit dat je uit je comfortzone gaat, wordt het moeilijker om je eigen coping in stand te houden. Hierdoor krijg je makkelijker toegang tot onderliggende patronen. Dit verschaft inzicht, verbeterde communicatie met jezelf en anderen en kan leiden tot stressreductie.

Door in de beslotenheid van een kleine groep gelijkgestemden te lopen en je niet bezig te houden met allerlei regelzaken kan je je maximaal met dit proces bezig houden.
Data: 2-9 juni 2023 Nederland, 7-14 oktober 2023 Spanje, 16-23 maart 2024 Portugal, 31 mei-7 juni 2024 Nederland

Voor vragen en aanmelden hafkamp@aerrea.nl 0647084557

  • BOSBADEN-SHINRIN YOKU

De letterlijke vertaling van SHINRIN YOKU is ‘jezelf onderdompelen in de atmosfeer van het bos’. AerreA biedt deze dag aan in het kader van zelfzorg. Je brengt hem voornamelijk door in stilte in het bos en krijgt een aantal handvatten aangereikt om de heilzame kracht van de natuur intenser te ervaren en de rust, stilte en ontspanning te vinden waar we allemaal zo naar op zoek zijn. 
 Shinrin Yoku, ofwel bosbaden, is in Japan een erkend medicijn tegen stressgerelateerde klachten en ook in Nederland wint deze methode terrein. De dag wordt begeleid door Inez Hafkamp, Natuurcoach en Marlies aan de Stegge verzorgt het theoretisch kader.

Datum: 13 mei 2023
Voor vragen en aanmelden hafkamp@aerrea.nl  0647084557

  • SELFCARE VOOR HEALTHCAREPROFESSIONALS MET PAARDEN-MULL OF KINTYRE (SCHOTLAND)

In de ruigte van Schotland de paarden en jezelf ontmoeten

In een unieke samenwerking met WILDER WAYS biedt AerreA nascholing aan waarbij paarden de hulpbron zijn. In een kleine groep (6 deelnemers) leer je je eigen coping beter kennen en beïnvloeden. De paarden zijn daarbij leidend.
Geschikt voor iedereen die kan rijden en op zoek is naar zelfkennis en ontwikkeling.

Het doel van deze week is om je zo veel mogelijk handvatten en inzichten mee te geven over wat het voor jou persoonlijk lastig maakt om de balans te bewaren in alles wat in het werk op ons afkomt. Ongewild zijn we overgeleverd aan oude patronen die inmiddels niet meer helpend zijn. Door je in contact met de paarden bewust te worden van je patronen leer je op speelse en confronterende wijze te experimenteren met nieuw gedrag. Je kunt meteen oefenen met geleerde inzichten waar je onmiddellijke feedback op krijgt. Een uniek aanbod!

Datum: 14-21 April 2024
Voor vragen en aanmelden: leeuw-tjiong@aerrea.nl

Meer informatie over het volledige programma: https://www.aerrea.nl/nascholing-en-zelfzorg/

Bron: persbericht

Dit bericht is 885 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail