113 Zelfmoordpreventie leert MKB om te gaan met suicidegedachten

Facebooktwitterlinkedinmail

16 december 2020 – Stichting 113 Zelfmoordpreventie krijgt steeds meer hulpvragen van mkb-organisaties en overheidsinstellingen die te maken krijgen met ondernemers die vanwege de coronacrisis aan zelfdoding denken. De stichting bied trainingen aan de medewerkers van deze organisaties om hiermee om te leren gaan. 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de steunmaatregelen van de overheid, maar ook medewerkers van ondernemersloketten, zorgverzekeraars, het UWV en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders zien  een toename van het aantal mensen die over suïcide praten en geen oplossing meer zien voor de financiële problemen waar ze mee worstelen. Stichting 113 Zelfmoordpreventie adviseert medewerkers om te luisteren en niet mensen gelijk door te verwijzen naar de volgende instantie.

De Stichting 113 Zelfmoordpreventie is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar. De hulplijn wordt jaarlijks per telefoon (0800-0113) en per chat (113.nl) door ruim 100.000 mensen benaderd omdat zij behoefte hebben aan een gesprek over suïcide. In bijna een derde van de gevallen spelen schulden een rol.

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Bron en uitgebreid artikel op nu.nl 

Dit bericht is 1314 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail