Wilma Boevink spreekt in Europees Parlement over inzet ervaringsdeskundigheid

Facebooktwitterlinkedinmail

17 mei 2018 -Collega Wilma Boevink presenteerde gisteren de visie van het Trimbos-instituut op de inzet van ervaringsdeskundigen in de Ggz in het Europees Parlement Brussel. De bijeenkomst ‘Empowerment of patients affected by mental health conditions and their self-management of care and treatment’ is georganiseerd door de European Parliament Interest Group on Mental Health, Well-being and Brain Disorders.

Doel van deze bijeenkomst is met elkaar in gesprek gaan over belang en noodzaak van de empowerment van patiënten met geestelijke gezondheidsproblemen en hun zelfmanagement van zorg en behandeling. Het concept Call to Action over dit onderwerp wordt gepresenteerd en besproken, waarbij er een open discussie wordt gehouden hoe dit verder te ontwikkelen op EU-niveau.

Wilma Boevink vertelt tijdens de bijeenkomst meer over de betekenis van het herstelconcept in de Europese Ggz. Ook wijst ze op de traditie van het Trimbos-instituut om ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid als leidende factoren in te zetten in de innovatie van Ggz en aanverwante domeinen.

Bekijk het volledige programma en speech.
Zie ook EUCOMS en onze themapagina ‘Herstelondersteunende zorg’.

Bron: trimbos.nl

Dit bericht is 7469 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail