Weer meer incidenten met personen met verward en of onbegrepen gedrag

Facebooktwitterlinkedinmail

16 december 2022- Het aantal meldingen van incidenten met personen met verward en of onbegrepen gedrag stijgt. Onderzoekers van het ministerie van Justitie en Veiligheid bekeken de cijfers van de politie van 2017 tot en met 2021. In het totaal werden 886.000 incidenten gemeld aldus de NOS.

In 2021 steeg dat aantal volgens CBS-cijfers verder, naar een bijna 12.000 gemelde incidenten per maand. De piek daarvan lag in de zomer en gebeurt het vaakst in de grote steden.
Een betrekkelijke kleine groep is verantwoordelijk voor het grootste deel van deze meldingen, zo bleek uit eerder onderzoek. Een groep van circa 9.700 personen is verantwoordelijk voor meer dan tien meldingen per persoon bij de politie vanwege verward gedrag en of onbegrepen gedrag.

De ministers Yesilgöz en Helder noemden de situatie in hun voortgangsbrief aanpak voor personen met verward en of onbegrepen gedrag aan de Tweede Kamer een “taai en complex maatschappelijk vraagstuk”. De regering heeft 59 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor lokale initiatieven om de situatie te verbeteren. Daar bovenop  komt een financiering voor onder meer de toevoeging van ggz-verpleegkundigen aan meldkamers, die de politie bij incidenten kan helpen om personen met verward en of onbegrepen gedrag goed in te schatten.

Bron en uitgebreid artikel : nos.nl 

 

Dit bericht is 1609 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail