Wat zijn de voordelen van afkicken?

Facebooktwitterlinkedinmail

23 oktober 2021 – Afkicken is bedoeld om mensen die te maken hebben met drugsmisbruik te voorzien van de nodige instrumenten en diensten om hen te helpen hun verslaving te overwinnen. In dit artikel lees je meer informatie over afkickklinieken

Wat zijn de voordelen van afkicken?
Afkicken helpt iedereen die te maken heeft met een drugs- of alcoholverslaving. Degenen die hebben geworsteld met verslaving begrijpen hoe moeilijk het kan zijn om het te overwinnen op je eigen manier. De therapeutische sfeer van de behandeling geeft de steun die nodig is voor een succesvol herstel. Individuele behandelingsprogramma’s zijn opgenomen in rehab om patiënten te helpen bij het identificeren en overwinnen van de onderliggende problemen die hun verslaving aangewakkerd hebben.

Hoewel het primaire doel van een afkickkliniek is om patiënten te helpen hun verslaving te overwinnen, zijn er nog tal van andere voordelen aan afkicken. Degenen die een verslavingsbehandeling ondergaan zullen niet alleen leren hoe ze hun verslaving kunnen overwinnen, maar ze zullen ook leren hoe ze een productief, gezond en gelukkig leven kunnen opbouwen.

Structuur
Een van de belangrijkste voordelen van het bezoeken van een afkickkliniek is de structuur die het biedt. Om patiënten geconcentreerd te houden en afleiding te vermijden, leggen behandelingsprogramma’s de nadruk op het ontwikkelen van dagelijkse routines die bestaan uit nuttige taken en counseling sessies.

Pauzes worden geplaatst tussen geplande activiteiten om patiënten in staat te stellen te verwerken wat ze leren. Patiënten mogen overdag, tijdens pauzes en ’s avonds regelmatig zitten, praten en ontspannen, omdat het niet alleen belangrijk is om nieuwe verwerkingsstrategieën aan te leren, maar ook om ze in een veilige omgeving te oefenen.

Mensen die verslaafd zijn aan drugs of alcohol hebben bepaalde gedragingen en overtuigingen ontwikkeld die hun verslaving in de hand werken en die gezonde gedragingen ontmoedigen. Routine in een afkickkliniek is van cruciaal belang bij het vervangen van zelfdestructief gedrag door constructief gedrag dat gericht is op herstel.

Het kader van het herstelcentrum biedt een eenvoudig dagelijks plan dat nuchterheid prioriteit geeft en tegelijkertijd een gezonde levensstijl behoudt die de patiënt na de behandeling kan volhouden. Het voortzetten van de georganiseerde manier van leven die je hebt geleerd in afkickkliniek programma’s voor verslavingsherstel betekent dat je minder druk zult voelen om verlichting te zoeken in drugs of alcohol wanneer je weer thuis bent.

Een veilige en bemoedigende atmosfeer.
Een ander belangrijk voordeel van drugs- en alcohol behandeling in een afkickkliniek is dat patiënten in een veilige en ondersteunende atmosfeer zijn, omringd door anderen die precies begrijpen wat ze doormaken. Collegiale ondersteuning is een essentieel onderdeel van de therapie en is noodzakelijk voor een langdurig herstel.

Een poliklinisch behandelingsprogramma biedt verschillende mogelijkheden om te communiceren met andere mensen in de afkickkliniek en het creëren van een netwerk van steun. Deze mensen zullen je begeleiden op je weg naar herstel en zal je helpen bij het overwinnen van eventuele obstakels die je tegenkomt langs de weg van het afkicken.

Het belangrijkste is dat de mensen die je ontmoet zullen begrijpen hoe het is om te vechten met het hunkeren, lijden aan trauma’s en het zware gewicht ervaren van alle gevoelens van schaamte en schuld die verslaving veroorzaakt. Het hebben van een peer support groep zorgt niet alleen voor verantwoording en aanmoediging, maar stelt je ook in staat om anderen te helpen op hun nuchtere pad.

Meer weten? Kijk op https://www.afkickkliniekinfo.nl/

Bron: persbericht

Dit bericht is 2605 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail