Voorlichtingscampagne ‘Weet jij wat een psychose is?’ op tournee

Facebooktwitterlinkedinmail

psychose

11 januari – Op 12 januari 2016 gaat in Utrecht de voorlichtings- en beeldvormingscampagne ‘Het is nooit te laat – weet jij wat een psychose is?’ van start. De campagne richt zich op het vroeg signaleren en normaliseren van psychoses en het stimuleren van herstel na het krijgen van een psychose.

De tournee, interactieve bijeenkomsten met filmvertoning en dialoog, start in Utrecht bij het UWV, doet daarna filmzaal ‘Hoogt’ en studentenvereniging SSR-NU aan en gaat dan naar Alphen, Den Haag, Amsterdam, Heerlen en Maastricht.

De landelijke voorlichtings- en beeldvormingscampagne Het is nooit te laat richt zich op het vroegsignaleren en normaliseren van psychoses en het stimuleren van herstel na het krijgen van een psychose.

Het ultieme doel is het wegnemen van stigma’s bij doelgroepen waaronder werkgevers, onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties om sociale insluiting van jongeren met psychische kwetsbaarheid te stimuleren. De campagne heeft een unieke insteek door de sturende kracht die vanuit het team ervaringsdeskundige jongeren komt.

Voor de campagne is een op maat gemaakte documentaire film ontwikkeld met een bijpassend werkboek die te gebruiken zijn als lesmateriaal.

De campagne en het lesmateriaal zijn geschikt voor werkgevers, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, jongerenorganisaties en overheidsinstanties.

Het is nooit te laat is een initiatief van Stichting Ideefix en Stichting Samenwonen-Samenleven.

Kijk op: www.hetisnooittelaat.nl voor meer informatie

Dit bericht is 2954 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail