Vincent van Gogh en anderen zetten de activiteiten van failliete AltraCura voort

Facebooktwitterlinkedinmail

10 december 2019 – De curator Marijke Schmitz  van het failliete AltraCura heeft het overnamebod van Vincent van Gogh, in samenwerking met Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon geaccepteerd. “Het is de partij waarbij voor medewerkers en cliënten het beste perspectief geboden wordt op continuïteit van werkgelegenheid en zorg”.  

AltraCura biedt gespecialiseerde thuisbegeleiding aan cliënten met psychische  aandoeningen. De expertise is  m.n. gericht op mensen met een verstandelijke beperking en psychosociale problematiek. Voor de volwassen doelgroep biedt AltraCura naast begeleiding (care) ook behandelexpertise (cure). Vanuit de specialistische aanpak is AltraCura in 2017 gestart met het behandelen van cliënten met een lichte verstandelijke beperking gecombineerd met een psychiatrische aandoening. Andere zorg  richt zich op cliënten met vormen van autisme en/of ADHD.

Vincent van Gogh, Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon jeugdzorg zijn onderdeel van de CONRISQ Groep. De CONRISQ Groep kan, vanwege haar specifieke samenstelling, de cliënten en contractpartijen (gemeenten) continuïteit van zorg bieden. Bijzonder jeugdwerk en Rubicon zijn gespecialiseerd in jeugdzorg en Wmo zorg voor jongvolwassen. Vincent van Gogh kan in het gehele gebied het volledig palet aan zorg continueren en heeft ook in Zuid-Limburg (Urmond  en Sittard) vestigingen.

De medewerkers van AltraCura zijn maandag 9 december door de curator geïnformeerd. De contractuele zaken worden komende periode verder uitgewerkt met de stakeholders en medewerkers. Woensdag 11 december start de kennismaking met  de medewerkers, die uiteraard van grote belang zijn bij het soepel verlopen van deze doorstart.

Curator Marijke Schmitz is verheugd met het feit dat de zorgverlening en de werkgelegenheid in stand blijven. Zij heeft er alle  vertrouwen in dat de overdracht voorspoedig zal verlopen en dat de cliënten en patiënten in goede handen blijven.

Bron: persbericht

Dit bericht is 5396 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail