Vernieuwde website en interventie Grip op je Dip voor jongeren met stemmingsklachten

Facebooktwitterlinkedinmail

20 juli 2022 – Gripopjedip.nl is een website gericht op jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud met (milde) stemmingsklachten, ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met ggz-instellingen. Op de website vinden jongeren informatie over psychische klachten en hebben ze de mogelijkheid om deel te nemen aan een anonieme online chatcursus of vragen te mailen aan een ggz-professional. Zowel de website als de Grip op je Dip interventie zelf is volledig vernieuwd en vanaf nu online.

De website gripopjedip.nl is ruim 17 jaar geleden ontwikkeld. De techniek, inhoud, schrijfstijl en de uitstraling van de website waren ondertussen behoorlijk toe aan een upgrade. Afgelopen maanden is de website van Grip op je Dip technisch herbouwd en grondig herzien met een frissere en modernere uitstraling. Ook is de site toegankelijker: het is nu duidelijker waar je je kan aanmelden voor de cursus en e-mailservice en ook de interactie met de zorgprofessional is gemakkelijker.

Wat is Grip op je Dip?

Grip op je Dip is een bewezen effectief hulpaanbod voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar dat helpt bij het verminderen van eerste depressieve klachten zoals somberheid, piekeren en negatieve gedachten. Grip op je Dip is gratis en anoniem. Dit hulpaanbod is er in twee vormen:

  1.   Mailen met een professional die meedenkt en tips geeft
  2.   Een anonieme chatcursus van 6 groepsbijeenkomsten met andere jongeren waarin op een structurele manier wordt gewerkt aan verminderen van klachten

“Een gratis, anoniem online aanbod voor voorkomen van depressie bij jongeren is uniek in Nederland en in deze tijd extra belangrijk.” – Lotte Voorham, projectmanager Grip op je Dip

Meer informatie

Is Grip op je Dip wellicht iets voor jou of voor iemand die je kent? Of ben je zorgprofessional of behandelaar en wil je je patiënt of cliënt wijzen op de interventies? Er starten regelmatig cursussen (er is geen wachtlijst) en je kunt altijd met je vraag terecht bij de e-mailservice.

Gripopjedip.nl>>>

Bron: trimbos.nl

Dit bericht is 2048 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail