Veel studenten met autisme dankzij staatsexamen op universiteit

Facebooktwitterlinkedinmail

15 augustus 2019 – Studenten met autisme doen drie keer zo vaak staatsexamen om op de universiteit te komen dan andere studenten. Dit blijkt uit een onderzoek dat online is gepubliceerd.

Het gaat om een onderzoek van onderwijsdata-specialist Theo Bakker onder studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) dat in november verschijnt in de papieren versie van het wetenschappelijke tijdschrift Research in autisme spectrum disorders.

Maar liefst 9,3 % van de VU-studenten met autisme komt binnen via een staatsexamen, het zogeheten colloquium doctum. Voor studenten zonder autisme is dit nog geen 3 %. ‘

Theo Bakkeer: “Er moet veel meer aandacht moet komen voor de aanpassingen die er mogelijk zijn voor aspirant-studenten met een diagnose – zoals autisme, dyslexie of ADHD – die een colloquium doctum afleggen. Bijvoorbeeld een rustige toetsplek of extra tijd.”

Een andere aanbeveling is om duidelijker te communiceren over wat het studenten met autisme oplevert als zij hun diagnose melden. En: tegen welke privacy-prijs.

Lees hier het volledige artikel geschreven door Julie Wevers

Een uitgebreid interview met Theo Bakker over zijn onderzoek aan de VU zal binnenkort worden gepubliceerd in Autisme Magazine, het ledenblad van de NVA.

Bron: autisme.nl 

Dit bericht is 2478 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail