Traineeship voor HBO Verpleegkundigen zonder GGZ-ervaring bij Arkin

Facebooktwitterlinkedinmail

15 juni 2017 – Dit najaar start GGZ-aanbieder Arkin met een traineeship van bijna twee jaar voor HBO verpleegkundigen zonder GGZ-ervaring. De werving hiervoor is gestart. Vaak is gebrek aan ervaring in de GGZ een drempel om vanuit bijvoorbeeld VVT of ziekenhuiszorg over te stappen. Nu kunnen ervaren verpleegkundigen toch de overstap maken naar de GGZ en met behoud van salaris (conform de CAO) een opleiding volgen. Arkin hoopt met dit traineeship ervaren talent aan te trekken dat binnen de organisatie alle disciplines van de GGZ kan verkennen.  

Anny Hartstra, directeur Human Resources: “Het is voor het eerst dat Arkin op deze manier HBO-verpleegkundigen werft en ik ben enthousiast over de opzet. De meeste traineeships zijn gericht op starters en worden door commerciële partijen en in andere branches aangeboden. Wij hopen op deze manier gemotiveerd en ervaren talent te werven en investeren daarvoor flink in opleiding, supervisie en begeleiding. Zij kunnen kennis en ervaring opdoen in veel GGZ-specialismen. Daarnaast gaan wij als organisatie ongetwijfeld zelf ook leren van deze scholing-on-the-job.”

Het traineeship start na de zomervakantie en is bedoeld voor BIG geregistreerde HBO-Verpleegkundigen die buiten de GGZ werkzaam zijn. Het traineeship bestaat uit 22 maanden, een inwerk- en kennismakingsmaand, gevolgd door drie stages van elk zeven maanden, bij de verschillende onderdelen van Arkin, waaronder forensische en acute psychiatrie. De trainees hebben gedurende het hele traject een vaste mentor. Naast de stages vindt scholing plaats via E-learning en klassikaal leren Aandachtsgebieden zijn onder onder meer psychofarmacologie, ambulantisering en crisisinterventie.

Meer weten over Arkin? Kijk op www.arkin.nl

Dit bericht is 2632 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail