Themabijeenkomst seksueel kindermisbruik 19 sept Amsterdam

Facebooktwitterlinkedinmail

7 augustus 2023 – Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland nodigt u uit voor de theatervoorstelling Waar geen woorden voor zijn. Over seksueel kindermisbruik, schuld, schaamte, loyaliteit en verwarring. Na de voorstelling is er een nagesprek met het publiek.

‘Waar geen woorden’ voor zijn is gemaakt voor slachtoffers, professionals (in opleiding) in de (jeugd)gezondheidszorg en hulpverlening, kinderopvang, onderwijs, overheden en theaters. De voorstelling wordt opgevoerd door Theatergroep Jonge Klei op dinsdag 19 september in het Polanentheater in Amsterdam.

Evie wordt op haar dertigste verjaardag geconfronteerd met de kleine Eefje die ze ooit was. Ze had haar diep weggestopt en willen vergeten. Tegelijk ontmoet ze zichzelf als vrouw van 60, Eef.

Eef heeft zichzelf na haar dertigste uit een mentale crisis gewerkt. Ze moet nog één daad stellen: eindelijk officieel aangifte doen.

Waar geen woorden voor zijn gaat over seksueel misbruik bij kinderen. Iemand die je goed kent, doet vreemde dingen met je die niet fijn zijn.

Je bent kind en hebt er geen woorden voor. De ander zegt dat het erbij hoort. Maar jij bent bang, alleen en durft er met niemand over te praten. Wat betekent het om zo’n groot geheim te dragen?

Een voorstelling over schuld, schaamte en loyaliteit. Maar ook over de verwarring tussen je speciaal voelen en afkeer van jezelf hebben. Over machteloze boosheid, bluffen en krachtig overleven. Loodzwaar? Nee hoor, want humor werkt bevrijdend.

Waar geen woorden voor zijn is gemaakt voor slachtoffers, professionals (in opleiding) in (jeugd)gezondheidszorg en hulpverlening, kinderopvang, onderwijs, overheden en theaters.

Programma
Dinsdag 19 september 2023
Van 17.00 tot 17.30 uur: inloop met broodjes en soep
Van 17.30 tot 19.30 uur: voorstelling met nagesprek
Polanentheater
Polanenstraat 174
1013 WC Amsterdam

Website: Polanentheater

Aanmelden>>>
Er is beperkt plek, dus meld u nu alvast aan. Deelname kost €15.

Bron: ggd.amsterdam.nl

Dit bericht is 838 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail